Операторът на атомната електроцентрала Фукушима в Япония - Агенцията по

...
Операторът на атомната електроцентрала Фукушима в Япония - Агенцията по
Коментари Харесай

В Япония за първи път заснеха на фотография повредата в реактора на АЕЦ Фукушима

Операторът на атомната електроцентрала " Фукушима " в Япония - Агенцията по енергетика Tokyo Electric Power Company (TEPCO), за първи път сподели фотография на положението на реакторите, които в никакъв случай не са били фотографирани от момента на детонацията.

Енергетиците съумяха да фиксират на фотографията очевидно деформираното съоръжение, само че доста неща към момента остават неуточнени, защото камерите на дроновете по този начин и не съумяха да снимат дъното на дейната зона на реактора. Това беше повлияно и от тъмнината на защитната обвивка на реактора., оповестява Associated Press.

Мощната детонация избухна в един от реакторите през 2011 година, провокирана от земетресение и последвалото го цунами. Изследователите снимат действителното положение на станцията едвам в този момент, защото предходните опити благодарение на наземни роботи се провалиха.Този път фотосите бяха направени благодарение на няколко мини дронове.

Също по този начин е известно, че навътре в трите реактора на " Фукушима " са останали сумарно към 880 тона високо радиоактивно разтопено нуклеарно гориво....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР