Оператор на Анадолската агенция е убит, докато снима репортаж в

...
Оператор на Анадолската агенция е убит, докато снима репортаж в
Коментари Харесай

Оператор на Анадолската агенция е убит, докато снима репортаж в Газа

Оператор на Анадолската организация е погубен, до момента в който снима репортаж в Газа

Монтасер ас-Сауаф е умрял дружно с брат си и други членове на фамилията си.

Оператор на Анадолската агенция бе убит в Газа при израелски въздушни удари. Той е работил на свободна процедура и е бил изумен, до момента в който снима репортаж, заяви организацията.

Монтасер ас-Сауаф е умрял дружно с брат си и други членове на фамилията си по време на израелските офанзиви в южната част на Газа, които бяха обновени след едноседмично спиране.

Операторът е бил в тежко положение и е изгубил доста кръв. Трябвало е да чака кола за спешна помощ половин час. Заради ексцентричните условия и неналичието на консумативи, лекарите не са съумели да го спасят, споделя братовчед му. 

Генералният шеф на Анадолската организация Сердар Карагьоз изрази съболезнования в изказване. Той осъди и обстоятелството, че досега 71 публицисти са били убити при израелски удари против Газа, написа организацията, добавя БТВ.

„ От името на всички наши сътрудници, които изгубиха живота си при нападенията на израелското държавно управление в Газа, в това число и на външния помощник на нашата агенция Монтазер Ал-Саваф, ще продължим битката си за това виновните за тези набези да бъдат подведени под отговорност според интернационалното право “, написа той.„ Днес бомбите, изстреляни от израелското държавно управление против Палестина, падат освен върху палестинските деца, лечебни заведения, учебни заведения, джамии и църкви, само че и върху западните полезности, интернационалното право, човешките права и всичко, което символизира положителното ", добави Карагьоз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР