Оперативният директор на ФК ЦСКА 1948 Стойчо Младенов даде подробно

...
Оперативният директор на ФК ЦСКА 1948 Стойчо Младенов даде подробно
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Съвестта ми е чиста, скачал съм срещу всички в името на ЦСКА, горд съм с действията си

Оперативният шеф на ФК ЦСКА 1948 Стойчо Младенов даде в детайли изявление пред " Спортал ", в което проучва протичащото се в клуба и даде мнение по тематиката с ЦСКА. Той съобщи, че е горделив с дейностите, държанието си и своите триумфи, заявявайки изрично, че никой в нищо не може да го упрекна, тъй като е дал всичко от себе си за ЦСКА и продължава да го прави. Също по този начин той е на мнение, че има изпълним метод " армейците " още веднъж да играят четвъртфинали и полуфинали в Европа, акцентирайки какъв е той.

Г-н Младенов, следите изкъсо подготовката. Как минава тя? Всичко наред ли е?

- Като условия сме доста удовлетворени от хотела, базата и терените, които са в чудесно положение. Това, което старши треньорът е запланувал в подготвителния интервал, се извършва на 100 %. Единствено контролата с Партизан пропадна, само че се поправя. Намерихме бързо съперник, тъй че всичко е в границите на естественото. Как се оправя

Тодор Янчев в първия му много сериозен тест?

- Убеден съм, че ще се оправи с поставените цели и ще реализира това, което сме запланували. Изключително сме удовлетворени от първия полусезон и от екипа, който работеше. Резултатите и играта бяха на нужното равнище. Разбира се хората, които сме тук, сме събрани с характери на спечелили и желаем от ден на ден и повече. Така че може и по-добре. Към това се стремим. Привлякоха се състезатели, които ще усилят конкуренцията. След като я има, неизбежно и качеството ще се усъвършенства, най-малко това чакам. Тошко Янчев имаше къс интервал в Царско село, само че в този момент стартира кариерата му като треньор и аз съм уверен, че ще бъде сполучлив, тъй като като човешки качества е извънредно заслужен и почтен. Второ - като футболист направи огромна кариера. Трето - имаше опция да попие най-хубавото от всички треньори, през които е минал. Времето, през което работи с мен, съм извънредно удовлетворен освен в работата, само че и от препоръките, които ми е давал. Убеден съм, че има нужните качества и гений, които би трябвало да развива като старши треньор.

Имаме отличен тим, който в това отношение ще помогне да реализираме задачите си. Всичко върви в позитивна посока.
 Новият във ФК ЦСКА 1948: Адаптирам се по-бързо, тъй като има бразилци и ме одобряват добре
Новият във ФК ЦСКА 1948: Адаптирам се по-бързо, тъй като има бразилци и ме одобряват добре

Ще не преставам да работя крепко, споделя той

Каква е задачата най-много?

- Тук хората сме максималисти и търсим от ден на ден и повече. Това трето място, имаме късмет за купата - ще би трябвало да се възползваме оптимално. Ще играем на два фронта. Като игрови капацитет на състезателите всичко това е постижимо.

Колко от тимовете в efbet Лига са по-силни като капацитет от вас?

- След като има клубове преди нас, значи са се показали по-добре. Били са по-силни. Продължават да бъдат по-силни, само че ние бързо ги настигаме във всякакво естество. Като условия и качество на игра не отстъпваме. Първия полусезон не отстъпвахме, уповавам се и в този момент да не отстъпваме. Конкуренцията, която прибавихме, ще донесе по-добри игри.

Хората споделят, че действително вие сте старши треньорът на тима. Какво ще им отговорите? Как Тодор Янчев ще поправя това?

- Да приказват каквото си желаят, въобще не ме интересува. Гледам си моята работа. В нашия клуб всеки дава отговор за поста, на който се намира и за работата, която би трябвало да прави. Тук няма вмешателство, никой никого не прескача. Всеки има избрана задача в своята сфера и си прави работата.

Оттук нататък Тошко Янчев поема един скиптър, с който би трябвало да се оправи, да го държи крепко в ръцете си. Ако разчита на мен или който и да било различен, няма по какъв начин да стане. Така че той доста добре знае, беше с мен 5-6 години, доста добре знае каква отговорност носи. И по тази причина се спряхме на него. Той има всички качества. Убедени сме, че ще се оправи. Като напрежение, темперамент, човешки качества, спортно-технически. Знанията, които има, концепциите, които има - в случай че ги реализира, а аз съм уверен, че ще ги реализира, тъй като имаме доста положителни футболисти, пред Тошко Янчев предстоят положителни моменти.

Като казахте напрежение Тошко Янчев е огромна легенда на ЦСКА. Знаете за напрежението сред двете ЦСКА. Това ще му се отрази ли по някакъв метод?

- Умните хора схващат и знаят, че това е нашата специалност. И ние би трябвало да работим - без значение къде. Така че Тошко Янчев е изцяло наясно къде попада. Мисля и съм уверен, че това нещо въобще не му въздейства. Напротив. Ще се възползва оптимално от изискванията и опцията да работи с доста положителни футболисти. При условия, които доста малко клубове могат да дават. Трябва и ще се възползва оптимално.

Вие какъв съвет бихте му дали?

- Не съм от хората, които дават препоръки. Ето - споделям ви го. В края на краищата всеки си носи ориста със себе си. Решенията той би трябвало да си ги взима и до този миг си ги взима във всяко едно отношение.

Включително и за новите попълнения?

- Абсолютно за всичко.

Собственикът пита ли ви за новите попълнения, тъй като на други места не се питат много-много треньорите?

- Коментираме. Тук се работи по следния метод. Треньорът желае състезатели на избран пост, оферират му се и той си взема решение кой да бъде. Напълно професионално. Всеки един е зает с работата, която прави, има една съпричастност и колектив, който работи крепко, с цел да реализираме задачите си. Ако тази година успеем да се класираме за Лигата на конференциите, това ще бъде огромен триумф. Всичко останало ще бъде крах - по този начин бих го определил. Защото всички предпоставки водят до там.

В предходно изявление за нас казахте, че би трябвало обединяване, само че в случай че се класирате и вие, и другото ЦСКА за евротурнирите, не става ли по-сложно?

- Каквото е имало - споделили сме го. Оттук нататък повече няма да разясня тази тематика. Който желае - е схванал, който не желае - не е схванал. Божа работа. Всеки се бори да реализира задачите си. Така е в спорта. Не може да бъркаме спорта с политиката или политиката да се меси в спорта. Това са моите визии и се надявам по този начин да бъде.

Простихте ли на хората, които ви нараниха?

- Аз съм душа човек. Никога не тая неприятното в себе си. Напротив. Винаги съм бил позитивен, открит. Никога не съм таял нещо отрицателно в себе си. Напротив - отсам влиза, оттова излиза отрицателното (б.а. показва дясното и лявото ухо). Задържам позитивната страст, всичко хубаво остава в моето схващане. Отрицателното се стремя да го отстрани.

Доволен ли сте от работата си на шеф. Кое е по-трудно - да си шеф или старши треньор?

- Честно казано ми беше доста сложна тази служба, тъй като от самото начало, до момента в който бях състезател, се готвех за треньор. Много дълго бях треньор. Да, можеше и по-дълго да бъда. Имах опция да работя в различен клуб. Взех решение, тъй като бях доста обиден и афектиран. Стигнах до убеждението, че в България в доста малко клубове се работи професионално. И във всеки един различен клуб треньорите страдат не по-малко, в сравнение с аз страдах. Затова взех това решение - баста, да приключа с специалността треньор. Да се успокоя, тъй като съм към този момент на години. Семейството ми има потребност от мен, както и аз от фамилията. Сега съм по-близо до тях, тъй като 90% от кариерата ми мина в чужбина. Пропуснах раждането на синовете си, пропуснах раждането и на внучките, а това са моменти, които никой не би трябвало да ги изпуска. Те минаха край мен. Това са доста значими моменти в живота на един човек.

Пропуснахте ги, само че в името на ЦСКА.

- Така е. Не единствено в името на ЦСКА, само че и в името на футбола. Но най-вече в името на ЦСКА. Дадох всичко от себе си за ЦСКА и не преставам да го върша. Никой не може да ме упрекна в нищо, тъй като потеглих против всекиго и против всички в името на ЦСКА, да пазя ЦСКА. Никой не го е направил повече от мен - никой.

Повече ви взе или повече ви даде ЦСКА?

- Не върша сметки. Какво съм дал, какво съм взел - не върша сметки. Съвестта ми е чиста. С цената на всичко съм защитавал ЦСКА. Скачал съм против всички. Така че никой в нищо не може да ме упрекна. Съвестта ми е чиста. Горд съм от дейностите си, горделив съм от държанието си, от триумфите на терена.

Вие казвате, че не сте предали ЦСКА, а ЦСКА предавал ли ви е в миналото?

- Не, не мога да кажа. ЦСКА в никакъв случай не може да съобщи който и да било. Винаги съм казвал: който мине през ЦСКА, остава белязан за цялостен живот. Въпреки че някои хора се постараха, доста се постараха да унищожат и името, и марката " ЦСКА ".

Да приключим по-оптимистично. Ще успее ли ЦСКА освен да се възвърне, само че и да направи този огромен скок, който всички желаят? Да отиде в Европа и там да е фактор, както бяхте вие едно време?

- Ако изпълним всичко това, за което сме говорили обществено, в случай че съберем повече богати хора с благоприятни условия - е осъществимо. Четвъртфинал, полуфинал. Това нещо е осъществимо.

Богатите хора не са толкоз доста. Веднага ще стартират тълкования, че този може, а оня - не. А и богатите не работят дружно.

- Нека не влизаме в детайлности. Тук имаме работа, която би трябвало да свършим и избираме да се концентрираме върху тази работа, която да ни донесе огромни триумфи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР