Оперативната обстановка в северозападната част на страната продължава да бъде

...
Оперативната обстановка в северозападната част на страната продължава да бъде
Коментари Харесай

Обстановката след дъждовете остава сложна

Оперативната конюнктура в северозападната част на страната продължава да бъде извънредно комплицирана, като чиновници на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", представители на локалната власт и доброволци следят сериозните точки на водоемите в засегнатите обитаеми места.

На язовир " Христо Смирненски " към този момент четвърти ден продължава работата на хидромодула на РДПБЗН - Монтана. Той е кадърен да води вода до 20 кубически метра в минута, като сега язовирът не прелива.

Хидромодулът на ССОД при СДПБЗН също работи  и е преместен на язовир " Клисурица ". Трите моторни помпи действат с оптималната им мощ от 20 кубически метра в минута и оказват помощ за следеното изтичане на водата от язовира.

Отдава се особено внимание на равнищата на язовирите " Липница " и " Огоста " , при които и двата хидротехнически обекта са в развой на изпускане на вода. В момента язовир " Огоста " разполага със свободен потенциал.

Вчера екипи от Столичната пожарна направиха наблюдаване на река " Искър " в регионите на село Кокаляне, квартал " Курило " в град Нови Искър и бул. " Цариградско шосе " в парк " Врана ".

Според данни от Националния институт по метеорология и хидрология - Министерство на околната среда и водите се чакат обилни превалявания в 16 области. За София-град, София област, Пазарджик, Перник, Ловеч, Габрово, Видин, Враца и Монтана е разгласен оранжев код . Предупреждение от първа степен и жълт код за превалявания от 20 до 35 литра на квадратен метър е издадено за областите Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Кюстендил, Плевен, Велико Търново и Смолян.
 Тежка техника пътува към Берковица да помогне в разчистването след наводнението
Тежка техника пътува към Берковица да помогне в разчистването след наводнението

До 14 ч. не се пускат камиони над 12 т през Петрохан поради прекосяването на машините

Близо 100 военнослужещи от Сухопътните войски , със съпътстваща тежка и профилирана техника, оказват помощ във възобновяване на град Берковица след изобилните дъждове. В поддръжка на популацията са военнослужещи от 10-ти механизиран батальон във Враца, под командването на подполковник Симеон Гаджев. В тази акция също вземат участие тежкотоварни машини от 55-и инженерен полк в Белене и 91-ви инженерен батальон в Пловдив, които сполучливо почистват пътната инфраструктура и речното корито.

Въпреки неподходящите метеорологични условия и продължаващите превалявания, напъните на военнослужещите от Сухопътните войски дават резултати . Общият началник на военните интервенции е полковник Митко Балтов, пълководец на 3-то бригадно командване в Благоевград.
 Потоп затвори Околовръстния път и Лъвов мост в София Обновена
Потоп затвори Околовръстния път и Лъвов мост в София

Стотици сигнали за вреди в столицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР