Оперативната обстановка на територията на страната, свързана със силния вятър,

...
Оперативната обстановка на територията на страната, свързана със силния вятър,
Коментари Харесай

МВР припомня правилата за безопасно поведение при силен вятър

Оперативната конюнктура на територията на страната, обвързвана със мощния вятър, остава динамична. През последното денонощие структурите на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са реагирали на над 70 сигнала за паднали дървета и клони, подсилване и премахване на рискови предмети, както и обезопасяване на прекратени кабели. Според прогнозата на Националния институт за метеорология и хидрология през днешния ден и на следващия ден в разнообразни елементи на страната също е разгласен жълт код за мощен вятър, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Експертите от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ припомнят, че мощните ветрове могат да бъдат рискови и да нанесат съществени материални вреди.МВР напомня разпоредбите за безвредно държание при мощен вятър

Правила за безвредно държание

Ако сте вкъщи при възникването на извънредно мощен вятър, е добре да изключите тока и газта. Вратите и прозорците би трябвало да бъдат добре затворени, а от первазите да бъдат отстранени всички неукрепени предмети /саксии, декорация и др./.

Не бива да оставате навън за дълго време поради заплаха от падащи предмети от заобикалящите ви здания.

Силните ветрове засягат най-често покривните структури и горните етажи - преценете и, в случай че е належащо, използвайте за леговище приземните етажи и мазето на постройката.

Ако сте надалеч от вкъщи, заслон може да намерите в публични постройка и в подлези.

Когато сте на път, добре е да спрете автомобила си навън място, надалеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси.

Ако сте отвън транспортно средство, потърсете ниските места в региона, където да изчакате прекосяването на заплахата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР