ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕФОНД ЗА ЕВРОПЕЙСКО

...
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕФОНД ЗА ЕВРОПЕЙСКО
Коментари Харесай

Община Хасково открива процедурата за прием на заявления за включване в проект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID – 19 на територията на Община Хасково“ 

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ

ФОНД ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ- НУЖДАЕЩИТЕ съдебна експертиза ЛИЦА

Операция BG05FMOP001-5.001

„ 3.1 – Топъл обяд в изискванията на пандемията от Коронавирус – 19 “

О Б Я В А

Община Хасково уведомява всички заинтригувани жители, че отваря процедурата за банкет на заявки за включване в план „ Топъл обяд в изискванията на пандемията от Коронавирус – 19 на територията на Община Хасково “. Проекта се финансира от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне 2014-2020, в следствие от самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от рецесията посредством механизма REACT-EU с дълготрайност до 31.07.2022 година.

Заявленията – заявления ще се одобряват в работно време в касов салон на Община Хасково, от 30.05.22 година до 07.06.22 година /вкл./. Лицата ще бъдат утвърдени от Дирекция Социално подпомагане- гр. Хасково до запълване на броя от 500 консуматори по плана.

Допустимите целеви групи по процедурата за кандидатстване са:
Лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия – хора в усложнение заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията.Лица, на които е предоставена краткотрайна протекция по отношение на всеобщо нахлуване на разселени лица от Украйна.Лица, сложени под карантина – без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат поддръжка.Лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.
Кандидатите следва да подадат следните документи:
1. Заявление-декларация по пример (Приложение 2 към Методиката);
2. Декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация (Приложение 20 към Методиката) – попълня се от претендент – потребителите и от всички пълнолетни членове в техните фамилии.

*За облекчение на всички претендент – консуматори, документи ще се одобряват и от кметствата в съответните обитаеми места на Община Хасково или да бъдат изтеглени от уеб страницата на Общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР