Opera пусна нов браузър, наречен Opera One, който в крайна

...
Opera пусна нов браузър, наречен Opera One, който в крайна
Коментари Харесай

Представен е браузърът Opera One с контекстно групиране на разделите и фокус към ИИ

Opera пусна нов браузър, наименуван Opera One, който в последна сметка ще размени браузъра по дифолт на компанията. Разработчиците споделиха, че показаният артикул има детайли, които го вършат подготвен за „ генеративното бъдеще, основано на изкуствен интелект “, без да прецизират какво тъкмо значи това.

Основното изобретение в Opera One, което стана налично за разработчиците в предварителна версия на приложението, е модифицираната идея за групиране на разделите, наречена „ Острови от раздели “. Браузърът автоматизирано групира отворените раздели въз основа на техния подтекст. Например, в случай че потребителят търси място за вечеря, тогава разделите на другите заведения за хранене ще бъдат групирани дружно. При взаимоотношение с разнообразни документи на Гугъл, разделите също ще бъдат комбинирани за по-удобно взаимоотношение с тях.

Всеки остров (група от раздели) е маркиран с отвесна лента с избран цвят. Можете да разширите или свиете групата с едно тракване върху съответния раздел. Когато се свие, всяка група от раздели се добавя от подсказки, тъй че потребителят да може елементарно да откри стремежи остров. Opera твърди, че новият метод за групиране на разделите е „ натурален метод за образуване на раздели в контекстуални групи “.

Известно е също, че Opera One употребява нов механизъм, който обезпечава равномерен рендеринг на комплицираните уеб-анимации благодарение на графичния ускорител на устройството. Това усъвършенства продуктивността при взаимоотношение с групи, раздели и други функционалности, които ще се появят в новия браузър по-късно. Що се отнася до функционалностите, фокусирани върху ИИ на Opera One, за това се знае прекомерно малко. Известно е единствено, че браузърът по дифолт ще получи интеграция с ChatGPT и ChatSonic. По-късно тази година Opera One ще размени браузъра по дифолт на компанията на устройствата с Windows, macOS и Linux.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР