Opera представи първи по вида си браузър, който е ориентиран

...
Opera представи първи по вида си браузър, който е ориентиран
Коментари Харесай

Opera пусна GX браузър специално за геймърите - крие много изненади

Opera показа първи по типа си браузър, който е насочен особено към геймърите. От през днешния ден е налична early access версия. Дизайнът на новото приложение е напълно въодушевен от обичаните на геймърите RGB светлини. Той предлага и много функционалности, които придават характерни благоприятни условия за надзор на браузъра и опция за бърз достъп до нещата, от които играчите се вълнуват.
Най-интересното нещо е по този начин нареченият GX надзорен панел


Той демонстрира детайлна информация за потреблението от браузъра на процесора и оперативната памет. Голям проблем при всички браузъри е, че даже във фонов режим те използват доста RAM. Тук имат опция да наложите ограничаване на употребяваните запаси, с цел да не въздейства програмата на гейминг прекарванията ви. За доста хора това ще е изцяло задоволително, с цел да не би трябвало да стопират браузъра си по време на игра.
Gaming Sidebar


Ако обичате да гледате Twitch стриймове до момента в който играете, Opera GX разрешава да влезете в своя акаунт на платформата и да получавате вести при стартиране на обичаните ви предавания. Има къси пътища към Discord, Reddit и YouTube. В сайдбара с изключение на тези благинки, ще откриете и присъщите за Opera връзки към Telegram, Фейсбук, WhatsApp и Vkontakte.
В браузърa е прибавен и GX Corner, който ви осведоми за най-важните вести от гейминга, промоции на заглавия и информация за новите релийзи.

Гейминг дизайн, звукови резултати и интеграция с гейминг хардуер
Когато стартирате програмата за първи път, ще бъдете посрещнати от звуци и анимации, въодушевени от конзолите. Това е взаимен план, върху който Опера работи със звуковия дизайнер Рубен Ринкон и групата Berlinist, които получиха номинация на BAFTA Games Awards за озвучаването на играта Gris. Ще може да променяте или изключвате звуковите резултати от настройките.



Темата на браузъра е много лъскава и по дифолт е тъмна с червени детайли. Разполагате с 10 други оферти за цветовете на тематиката, само че може да си изберете и всеки един различен от 16-милионната палитра. Става по същия метод, по който настройвате светлините на вашите клавиатури, мишки и вентилатори.

Има и комплект извънредни тапети, които са в звук с браузъра и огромните екрани, които играчите постоянно употребяват. На лице е интеграция с Razer Chroma, която разрешава на периферията ви да се синхронизира с цветовете на Opera GX.

Както казахме, Opera GX към този момент е в early access, а цялостната версия се чака по-късно през тази година. Очакваме още новости за геймърите още в идващите седмици. Ето от тук може да изтеглите браузъра и да го разгледате сами.
Какво мислите за браузъра? Бихте ли му дали късмет? Смятате ли, че действително ще усъвършенства всекидневието на средностатистическия PC геймър?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР