Опера Пловдив готви премиера на новия си спектакъл „Исус Христо

...
Опера Пловдив готви премиера на новия си спектакъл „Исус Христо
Коментари Харесай

След година забавяне операта показва Исус Христос Суперзвез...

Опера Пловдив готви премиера на новия си театър „ Исус Христо Суперзвезда” от Андрю Лойд Уебър в средата на ноември.

Очаква се рокоперата да стане новия шлагер в репертоара на операта, който да е от калибъра на " Мария от Буенос Айрес ".

Невероятната режисура трябваше да има премиера в средата на март 2020, само че поради коронавирус тя бе отсрочена. Сега се възвръща.

Първите спектакли са за 13, 16 и 17 ноември. Хората, които има билети от предходната година може да ги презаверят до края на месеца за дата 17 ноември.

Заглавието обикаля света към този момент 40 години. Негов постановчик е надарената режисьорка Веселка Кунчева.



Участват и създатели, които сътвориха хитовия театър „ Мария от Буенос Айрес” - диригента Константин Добройков, художничката Мариета Голомехова и хореографът Явор Кунчев.

Веселка Кунчева придвижва историята за последните дни на Исус и неговия конфликт с Юда Искариотски в едно тъмно постапокалиптично бъдеще с мътна религия и срив на морала, в което обезвереното човечество търси още веднъж своя Месия.



Сценографията на Мариета Голомехова добавя режисьорската идея като пресъздава под земята град-гробище, олицетворяващ " бездомието " на света, в който живеем.

За спектакъла тя създава и неповторим венец, само че не от тръни, а от части стъкло.

Диригентът Константин Добройков признава, че е захласнат от рок операта на Андрю Лойд Уебър още от дете.

За ролята на Исус е поканен рок артиста Николай Воденичаров - Никеца, взел участие в „ Гласът на България” в тима на Иван Лечев.

Срещу него като Юда се изправя Владимир Михайлов, прочут на почитателите си от група " Сафо ", " Сленг " и Eqinox. Рок операта „ Исус Христос Суперзвезда” се извършва на британски език със надписи на български.

За още пловдивски събития четете в новия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР