OPERA OPEN посреща Солунския държавен симфоничен оркестър за изпълнение на

...
OPERA OPEN посреща Солунския държавен симфоничен оркестър за изпълнение на
Коментари Харесай

Солунските симфоници на OPERA OPEN

OPERA OPEN посреща Солунския държавен симфоничен оркестър за осъществяване на Бетовен – Девета симфония с кантатата “Ода на насладата “, трансформирала се в Химн на Европа.

Концертът с диригент Владимирос Симеонидис е на 11 юли на Античния спектакъл с присъединяване на Хора на Опера Пловдив с диригент Драгомир Йосифов.

Солисти са Евгения Ралчева – сопран и Марк Фаулър- тенор от състава на Опера Пловдив, Теодора Бака- мецосопран и Тасос Апостолу – бас-баритон – посетители от Гръцката национална опера.

Солунският държавен симфоничен оркестър е една от главните културни организации в Гърция и е ансамбълът с най-дълга история в Северна Гърция. Основан е през 1959 година от гръцко-кипърския композитор Солон Михаелидес и сега се състои от 118 музиканти.

В концерта ще прозвучи и музикалният трибют към жертвите от Холокоста „ Оцелелият от Варшава “ от Шьонберг със солист Тасос Апостолу и артиста Живко Джуранов.

Идеята да се съчетаят тези две полярни произведения е да бъдат обрисувани границите на човешкото през днешния ден – Девета симфония на Бетовен е несъмнено най-мощната музикална химера, която човечеството познава; музикалното удостоверение „ Оцелелият от Варшава “ – най-страшната антиутопия. Два хорови химна към Божеството, идващи от самата глъбина на сърцата.

Билети за OPERA OPEN се продават на Лятна каса на Главната улица в Пловдив, касите на Ивентим, онлайн на eventim.bg и grabo.bg

OPERA OPEN е част от стратегия „ Наследство 2023 “ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР