Опера, фолклор, история и вина от Тракия – това бяха

...
Опера, фолклор, история и вина от Тракия – това бяха
Коментари Харесай

Европейският елит срещна face-to-face българското вино

Опера, фолклор, история и виновност от Тракия – това бяха акцентите в откриването на българското председателство, този път в Брюксел. В четвъртък вечерта се състоя специфичния концерт в центъра за изкуства BOZAR.

" Това, което може би не знаете, е че на нашите български земи траките са правели едни от най-хубавите виновност в Европа ", съобщи министър Лиляна Павлова. Оперната прима Соня Йончева се причисли към събитието от Ню Йорк, след което пожела на гостите " Наздраве " с чаша българско вино от тракийските земи. На събитието участваха премиера, президента, министри и представители на европейските институции. В програмата на концерта в зала BOZAR участваха също Софийската филхармония, хор " Ваня Монева " и пианистът Людмил Ангелов. Те показаха творби от българската и от европейската музикална класика, както и фолклорни произведения.

В духа на Трифон Зарезан, който по нов жанр съответства с откриването на председателството, по време на коктейла европейските посетители пробваха бутиковите виновност F2F на маза New Bloom Winery, които се създават напълно от лични масиви в Тракийска равнина. Марката се разшифрова като face-to-face или „ на четири очи “ – най-ефективният метод за другарство, ангажиращ всички сетива, описаха от производителя.

Купажът F2F съчетава Каберне Совиньон, Сира и Регент се ражда след 14 месеца отлежаване в нови френски дъбови бъчви като и трите сорта са винифицирани и отлежават поотделно. „ Щастливи сме, че можем да представим модерното лице на българското вино пред Европа и най-много да демонстрираме какъв страховит капацитет открива Тракийската равнина даже и за редки и непознати сортове. Българското винарство претърпява същински Ренесанс и към този момент сме една почтена конкуренция и на Стария, и на Новия свят виновност “, споделиха още специалистите.

Избата е единствената в България, която отглежда Регент и Дорнфелдер. Именно тези два сорта са сърцето на техните бутикови виновност. Всеки сезон се бутилират лимитиран брой бутилки F2F. New Bloom Winery работи единствено със лични лозя – близо 6000 дка в западнотракийска равнина. През предходната година беше определена за най-хубавата маза на България. По време на откриването на председателството в София, избата още веднъж се включи със свои виновност от едноименната марка New Bloom, която също включва екзотичните сортове Регент и Дорнфелдер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР