Opera D`amore и Хосе Карерас обединяват интелектуалния елит на България

...
Opera D`amore и Хосе Карерас обединяват интелектуалния елит на България
Коментари Харесай

Opera D`amore и Хосе Карерас обединяват интелектуалния елит на България


Opera D`amore и Хосе Карерас сплотяват интелектуалния хайлайф на България Примата на родната музика Лили Иванова удостовери наличието си на спектакъла. „ Благодаря за поканата и уважението! За мен ще бъде чест и наслаждение да чувам огромния оперен глас Хосе Карерас в Opera D`amore - премиера на 19.12.2021 година! “ е обявата в последния пост в обществените мрежи на естрадната дива.

По думите на уредниците дипломатическия корпус също е удостоверил наличието си на международната премиера на Opera D`amore в София. В поредност от постове и сторита актрисите Екатерина Евро и Силвия Петкова споделят, че с неспокойствие чакат епичния театър, който ще се трансформира в самобитен културен мост сред минало и бъдеще. На 19-и декември, в Зала Арена Армеец ще оживее Opera D’amore с присъединяване на маестро Хосе Карерас. За първи път високите технологии, ще ни разрешат да се насладим на едно музикално странствуване до местата, на които се развива действието на всяка песен, която ще забележим на сцената. Елитния състав от оперни реализатори ще добавят звездата на Метрополитен Опера, Ню Йорк - Мария Гулегина, дългогодишната легенда на Миланската Ла Скала - Марко Берти, най-новото попълнение на Софийската опера и балет Рейналдо Дроз, родните гении - Надя Кръстева, Кирил Манолов, Илина Михайлова и Росен Ненчев. В гала-спектакъла ще се включат още хорът и оркестърът на Софийската опера и балет под диригентската палка на маестро Давид Хименес. Специална роля е поверена на Кенуърд Хил, прославен езиковед, който повече от 20 години живее в България. Той ще се превъплъти в ролята на повествовател. Opera D’amore е неповторим оперен шоу театър на Асара с невиждана до момента театрална технология - 3D мапинг, виртуална действителност, съчетана с живото осъществяване на солисти, оркестър, хор и балет, както и магията на ултра съвременна звукова и образна среда. „ Над 200 експерти в разнообразни области на изкуството вземат участие в реализирането на тази огромна продукция. „ Opera D’amore “ ще бъде едно невиждано шоу, което имаме достойнството да покажем за първи път в света точно пред българската аудитория. “, споделят уредниците от TLFilm. Opera D’Amore споделя на своите фенове вълшебни истории от международното оперно завещание. Тази приказна разходка ни среща с обичаната ни музика на Верди, Пучини, Маскани, Доницети, Леонкавало и други големи имена в класическата музика. Събитието в началото беше планувано за 2020 година, само че усложнената обстановка тогава осуети провеждането му.

Самият Карерас даде обещание, че този път ще се срещне с българската аудитория тъкмо година по-късно – на 19 декември 2021 година в зала „ Арена Армеец “ в София. Билети за събитието можете да намерите тук: и тук: Обръщенията към българската аудитория на популярните актьори са тук: Хосе Карерас: Давид Хименес: Мария Гулегина: Марко Берти: Кирил Манолов: Трейлър:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР