Опенхаймер на режисьора Кристофър Нолан стана големият победител по време

...
Опенхаймер на режисьора Кристофър Нолан стана големият победител по време
Коментари Харесай

Опенхаймер е големият победител на 96-та церемония на наградите Оскар

" Опенхаймер " на режисьора Кристофър Нолан стана огромният победител по време на 96-ата гала по разпределяне на най-престижните кино награди, откакто има 13 номинации за " Оскар " и взе 7 статуетки, в това число и за най-хубав филм.

" Клети създания " на режисьора Йоргос Лантимос се подреди на второ място по победи, като прибра 4 оскара, в това число в категорията за най-хубава актриса в основна роля, която отиде при Ема Стоун.

Водещ на церемонията, която се организира в спектакъл " Долби ", беше още веднъж комикът Джими Кимъл.

" Искам да благодаря на ужасното си детство и на Академията в този ред " - с тези думи артистът Робърт Дауни-Джуниър одобри " Оскар " -а си за най-хубава поддържаща мъжка роля и продължи: " Бих желал да благодаря и на ветеринарния си доктор, желаех да кажа брачната половинка си Сюзан Дауни. Тя ме откри, аз бях изоставено кученце и тя ме върна с обич към живота ".

" Беше най-изумителното ми странствуване последните 20 години, благодаря ви ", стартира речта си Килиан Мърфи, откакто взе статуетката за най-хубав артист в основна роля. " Горд ирландец съм. Направихме филм за индивида, който сътвори нуклеарното оръжие и за положително или зло, ние към този момент живеем в неговия свят. Това е за хората, които носят мир на света ", добави още той.

Призът за най-хубав режисьор връчи огромният Стивън Спилбърг на Кристофър Нолан, направил тричасовата драма за основателя на атомната бомба " Опенхаймер ". Това е първият му " Оскар ".

Ал Пачино показа премия за най-хубав филм, която отиде за " Опенхаймер ". " Мисля, че всички, които вършим филми, си мечтаем за подобен миг. И аз съм си мечтала от дълго време за този миг, само че ми беше доста необикновено, че ще спечелим и главата ми се изпразни ", сподели продуцентът на лентата Ема Томас. " Причината да стане това е Крис Нолан - единствен той, неповторим е! Много съм ти признателна. Фантастичното е, че работим с хора, че сме екип, а нашият екип беше необикновен ", добави още тя.

Актьорите от комедийния филм " Близнаци " от 1988 година Арнолд Шварценегер и Дани Де Вито още веднъж застанаха един до различен, откакто показаха спечелилия в категориите " най-хубави образни резултати " и " най-хубав монтаж ".

Наградата за най-хубав костюм беше връчена от кечиста и артист Джон Сина, който се появи чисто гол на сцената.

" Надявам се да в никакъв случай да не се постановяваше да върша този филм ", сподели режисьорът Мстислав Чернов на " 20 дни в Мариупол ", който взе " Оскар " за най-хубав документален филм. " Иска ми се да мога да разменя това (статуетката) с това Русия в никакъв случай да не бяха нападали и окупирали градовете ни. Ако можех, щях да дам цялото си сърце за това Русия да не убива десетки хиляди от моите събратя украинци, да пуснат всички заложници и бойци, които пазят страната си, само че не мога да трансформира историята ", добави още той.

Изцяло в розово облечен, Райън Гослинг, който влезе в ролята на Кен в лентата за куклата " Барби " направи впечатляващо шоу на сцената на спектакъл " Долби ", като извърши шлагера от кино лентата на Грета Геруиг - I`m Just Ken. На сцената се появи и Слаш от Guns N` Roses.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР