Опенхаймер“ и Клети създания“ обраха наградите Оскар“. Двете продукции спечелиха

...
Опенхаймер“ и Клети създания“ обраха наградите Оскар“. Двете продукции спечелиха
Коментари Харесай

„Опенхаймер“ и „Клети създания“ обраха наградите „Оскар“

„ Опенхаймер “ и „ Клети създания “ обраха премиите „ Оскар “. Двете продукции завоюваха общо 11 златни статуетки на Американската кино академия. „ Опенхаймер “ на Кристофър Нолан взе премия в 7 от 13-те категории, в които бе номиниран на 96-ата гала за премиите „ Оскар “.

Сред тях за най-хубав филм, най-хубав режисьор и най-хубави артисти в основна и поддържаща роля. Следва го „ Клети създания “ на Йоргос Латимос, който остана с четири, измежду които и за основна женска роля на Ема Стоун, която печели второто си такова отличие след „ Ла Ла Ленд “. „ Барби “ – миналогодишният максимален шлагер в боксофиса не завоюва нито една статуетка. „ 20 дни в Мариупол “ стана първият украински филм, спечелил златната статуетка.

Режисьорът на документалната лента Мстислав Чернов произнесе мощна тирада при приемането на премията. „ Вероятно ще бъда първият режисьор на тази сцена, който ще каже, че ми се желае в никакъв случай да не съм правил този филм “, сподели той.

„ Искам да мога да разменя това със [ситуация, в която] Русия в никакъв случай да не атакува Украйна, в никакъв случай да не окупира нашите градове… само че не мога да трансформира историята. Не мога да трансформира предишното. “, сподели Чернов.

Филмът му документира по какъв начин като видеожурналист отразява първите три седмици от съветската блокада на украинския град, в който починаха хиляди хора – най-вече хора от Втората международна война насам в Европа. Американският ефирен водещ Джими Кимъл води премиите от емблематичния „ Долби Тиътър “ в Лос Анджелис.

Те се връчват на гениите на огромния екран от 1929 година насам. Академията за кино изкуство и просвета в Лос Анджелис годишно номинира и гласоподава допълнително от 20 категории. Ето всички най-интересни моменти - в това число голия Джон Сина и разголения Райън Гослинг - и главните спечелили от най-голямата нощ в Холивуд
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР