OpenAI засили борбата си за привличане на специалисти по изкуствен

...
OpenAI засили борбата си за привличане на специалисти по изкуствен
Коментари Харесай

OpenAI привлича AI специалистите и изследователите на Google с възнаграждение от 10 милиона долара годишно

OpenAI ускори битката си за привличане на експерти по изкуствен интелект от Гугъл, написа изданието Information. Според обявата OpenAI предлага на откривателите на ИИ от Гугъл до 10 млн. $ годишно.

Дъщерната компания на Microsoft изследва опциите за продажба на част от акциите на актуалните чиновници. Подобна договорка би повишила пазарната капитализация на OpenAI до 86 милиарда $.

Ако експертите по набиране на личен състав на OpenAI съумеят да привлекат най-хубавите откриватели на изкуствения разсъдък от Гугъл, след продажбата на акциите новите чиновници ще имат право на отплата в размер от 5 до 10 млн. $.

Според TechCrunch компанията OpenAI е завършила продажбата на скъпи бумаги на стойност сред 27 и 29 милиарда $ през април тази година.

OpenAI към този момент е наела чиновници от Гугъл и Meta, които да работят по ChatGPT. Петима някогашни откриватели на Гугъл бяха упоменати в блог, в който им се изрича признателност за тяхната работа по чатбота на OpenAI.

Компанията е наела най-малко 93 някогашни чиновници на Гугъл и Meta. Към февруари 2023 година в OpenAI към този момент работят 59 и 34 някогашни чиновници на Гугъл и Meta, по оценка на LeadGenius и Punks & Pinstripes.

Според обявата за работа на инженер-изследовател от екипа за суперравнище на OpenAI годишната заплата на експертите варира от 245 хиляди до 450 хиляди $. На чиновниците се оферират и „ великодушен капитал “ и други придобивки.

OpenAI е повишила заплатите на младшите чиновници. Компанията търси да наеме точно експертите на Гугъл, които са създали модела Gemini – OpenAI към този момент е привлякла един от ръководителите на плана. На собствен ред Гугъл също е съумяла да притегли няколко чиновници на OpenAI.

В края на лятото ръководителят на Superalignment Ян Лейке съобщи, че OpenAI всеобщо набира инженери-изследователи, учени и мениджъри. Той съобщи, че компанията търси претенденти, които са подготвени да създадат ИИ по-безопасен. Те би трябвало да умеят да мислят сериозно, да схващат машинното образование и да имат умения за програмиране, акцентира Лейке.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР