OpenAI въвежда подкани с глас и изображения в ChatGPT

...
OpenAI предоставя възможности за аудио и изображения в ChatGPT.
Платформата, която
Коментари Харесай

OpenAI предоставя възможности за аудио и изображения в ChatGPT.

Платформата, която отдавна е ограничена до писмени подкани, ще добави новите функции през следващите две седмици към платените версии на приложението, обяви OpenAI в публикация в блог в понеделник.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Създателят на ChatGPT OpenAI е изправен пред разследване от САЩ за клеветнически изходApple тества платформи, за да съперничи на ChatGPT на OpenAIOpenAI пуска бизнес версия на ChatGPT след обратен удар за поверителността< /h3>Създателят на Game of Thrones и други автори съдят ChatGPT-maker за „кражба“край на списъка

Всички останали ще получат функциите „скоро след това“.

Какво можете да правите с актуализацията на ChatGPT?

Потребителите могат да водят гласови разговори с чатбота, доближавайки го до популярни AI асистенти като Siri на Apple и Alexa на Amazon.

Новата гласова функция на ChatGPT може също така да разказва приказки за лека нощ, да разрешава дебати на масата за вечеря и да изговаря на глас въведен текст от потребителите.

Технологията зад него се използва от Spotify за подкастърите на платформата, за да превеждат тяхното съдържание на различни езици, каза OpenAI.

Потребителите могат също така да качват едно или няколко изображения в интерфейса и да използват инструмента за рисуване, за да подчертаят определени части от изображението.

Функцията за зрение може да се използва за „отстраняване на неизправности защо вашият грил не стартира, изследване на съдържанието на хладилника ви, за да планирате хранене или анализиране на сложна графика за данни, свързани с работата“.

Как реагираха хората?

Съобщението на OpenAI предизвика редица реакции в X, бивш Twitter. Докато някои потребители отпразнуваха новата актуализация, други изразиха загриженост.

В разговор с WIRED Тревър Даръл, професор в Калифорнийския университет в Бъркли и съосновател на Prompt AI, каза, че страхът ИИ да стане твърде подобен на човека се описва като „необичайната пролука в долината“.

Въпреки че добавените функции могат да направят чатбота по-естествен, някои изследвания показват, че сложните интерфейси, които не успяват да имитират човешко взаимодействие, могат да изглеждат странни при използване, което може да направи продукта по-труден за използване.

Потребителите изразяват загриженост относно неотдавнашните съдебни дела срещу нарушаване на законите за авторското право от страна на OpenAI и нарушаване на правата върху интелектуалната собственост, като съветват другите да не използват ChatGPT.

Други също споменаха как актуализациите могат да заменят по-малките стартиращи фирми с изкуствен интелект, софтуерни инженери и дори преподаватели в бъдеще.

Гласовете, генерирани от AI, също повишиха заплахата от дълбоки фалшификации, гласови измами и кражба на самоличност.

Злонамереното използване на AI гласови генератори нараства, при което AI имитира гласа на истински човек и се обажда на роднините му за пари. Доклад на McAfee предполага, че 77 процента от хората, насочени към гласова измама с изкуствен интелект, са загубили пари в резултат на това.

Освен това, добавянето на гласово разпознаване може да направи функцията по-малко достъпна за хора, които не говорят с масов акцент, каза Джоел Фишер, който изучава взаимодействието човек-компютър в университета в Нотингам във Великобритания.

Тъй като функцията за изображения позволява на AI да разпознава изображения, потребителите се притесняват, че ботът може да успее да заобиколи CAPTCHA тестовете за проверка на изображения на уебсайтове.

Тези тестове, които изискват потребителите да докажат, че не са ботове, като транскрибират изкривен текст и разпознават изображения, са предназначени да ограничат достъпа.

Неотдавнашно проучване, което все още предстои да бъде рецензирано, показва, че AI ботовете могат да решават CAPTCHA тестове по-бързо и по-точно от хората.

ChatGPT признава ли тези рискове?

OpenAI призна, че гласовата функция в новата актуализация съдържа потенциал за злонамерени участници да извършат измама и представяне под чужда самоличност. За да избегне това, компанията каза, че „използва тази технология за захранване на конкретен случай на употреба“.

Това е гласов чат, създаден с гласови актьори, с които компанията е работила директно.

Компанията също така призна ограниченията на използването на изображения в AI, включително халюцинации на изображения, при които AI генерира невярна информация за изображението.

За да се противопостави на това, OpenAI предприе технически мерки, за да ограничи способността на ChatGPT да анализира и прави директни изявления за хората.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР