OpenAI обяви пускането на новата партньорска програма OpenAI Data Partnerships,

...
OpenAI обяви пускането на новата партньорска програма OpenAI Data Partnerships,
Коментари Харесай

OpenAI ще стартира партньорска програма, предназначена да събира уникални данни от странични организации за обучение на AI

OpenAI разгласи стартирането на новата партньорска стратегия OpenAI Data Partnerships, която има за цел да получи странични неповторими масиви от данни, с цел да образова своите AI-модели. Тази самодейност има за цел да притегли обширни бази данни, в това число и такива, които не са обществено налични. Това, което отличава програмата, е нейният изчерпателен темперамент: не е належащо данните да са количествени или в текстов формат —- програмата е отворена и за изображения, аудио и видео.

Събраните данни могат да обгръщат всяка тематика и да бъдат показани на всеки език – главното условие е да отразяват човешките планове, да бъдат като дълги есета или деликатно преписани разговори. Това ще разреши на OpenAI доста да усъвършенства инструментите като технологиите за автоматизирано различаване на речта и да разшири функционалността на ChatGPT, в това число и поддръжката на гласови поръчки, което ще направи потребителското взаимоотношение по-естествено.

Бъдещото тестване на моделите посредством OpenAI Data Partnerships ще разшири опциите на флагманската невронна мрежа GPT-4 Turbo, която неотдавна беше обновена, с цел да даде по-смислени отговори на потребителите. Компанията споделя, че към този момент е почнала да работи със заинтригувани организации, в това число и исландското държавно управление. Използвайки особено подбрани набори от данни, OpenAI има за цел да усъвършенства способността на GPT-4 да схваща потребителските поръчки на исландски.

Частни или публични организации, искащи да вземат участие в партньорската стратегия на OpenAI, могат да аплайват на уеб страницата на компанията, като посочат типа и размера на предоставените данни. Предлагат се два пътя за прекачване на данните: първият е посредством Open-Source списък, който е съвършен за масиви от данни, подобаващи за образование на езикови модели. Така показаните данни обаче ще бъдат налични за всички.

Като опция, OpenAI приканва организациите да дават информация във тип на частни данни, които ще бъдат употребявани за образование на техните лични AI-модели, в това число и базови, точни и потребителски модели. Тази алтернатива се предлага за компании и институции, които желаят да запазят данните си поверителни. OpenAI акцентира, че не се интересува от данни, съдържащи персонална или сензитивна информация.

Тази стратегия ще концентрира публичното внимание върху проблемите с поверителността, като се има поради възходящата публика на ChatGPT от почти 100 милиона дейни консуматори седмично. Прецедентите, като нарушаването на данните на чиновници на Samsung, показват значимостта на осведомителната сигурност.

OpenAI твърди, че не употребява данните, генерирани посредством неговия API, с цел да образова личните си AI модели без експлицитното единодушие на потребителите. Въпреки това, методът, по който се обработват и пазят сензитивните, събрани посредством партньорствата на OpenAI, данни ще бъде обект на надзор както от страна на промишлеността, по този начин и от необятната общност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР