OpenAI обяви поредица от грантове на стойност 100 000 долара

...
OpenAI обяви поредица от грантове на стойност 100 000 долара
Коментари Харесай

OpenAI предлага десет награди от по $100 хиляди за „демократичен принос в развитието на изкуствения интелект“

OpenAI разгласи поредност от грантове на стойност 100 000 $ за основаване на прототипи на либерален път за създаване на ИИ. Компанията чака да получи хрумвания за това по какъв начин ИИ да се развива в интерес на цялото човечество.

Безвъзмездните средства ще се дават както на физически лица, по този начин и на организации. OpenAI прецизира, че концепциите, които участниците в програмата ще показват, не са предопределени за взимане на решения, само че биха могли да послужат като основа за създаването на принадлежности за контролиране на изкуствения разсъдък.

„ Тази безплатна помощ съставлява стъпка към основаването на демократични процеси за контрол на свръхразума “, написа OpenAI.

Под либерален метод за създаване на ИИ OpenAI схваща „ необятно репрезентативна група от хора, които обменят отзиви и вземат участие в премислени дискусии„, което обезпечава бистрота при вземането на решенията.

„ Основната цел на тези безплатни средства е да се насърчат нововъведенията в процесите. Вярваме, че решенията за това по какъв начин да се държи ИИ би трябвало да се оформят от разнообразни гледни точки, които отразяват публичния интерес “ – добавя компанията.

Можете да кандидатствате за присъединяване в програмата от 24 май до 24 юни. Създателите на десетте най-хубави плана ще би трябвало да показват концепцията на минимум 500 души и да разгласяват отчет за резултатите си, което би трябвало да стане най-късно до 20 октомври.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР