OpenAI обяви днес, че GPT-4 – най-новият езиков модел за

...
OpenAI обяви днес, че GPT-4 – най-новият езиков модел за
Коментари Харесай

OpenAI направи езиковият модел GPT-4 общодостъпен чрез API

OpenAI разгласи през днешния ден, че GPT-4 – най-новият езиков модел за генериране на текст на компанията ще е публичен посредством API достъп.

От този следобяд всички съществуващи разработчици на API на OpenAI „ с история на сполучливи заплащания “ могат да получат достъп до GPT-4. Компанията възнамерява да отвори достъпа за нови разработчици до края на този месец, а по-късно да стартира да усилва рестриктивните мерки за достъп „ според от наличните изчислителни мощности “.

GPT-4 може да генерира текст (включително код) и да приема входни данни като изображения и текст – усъвършенстване спрямо предшественика си GPT-3.5, който приемаше единствено текст като входни данни. GPT-4 реализира резултати на „ човешко равнище “ при разнообразни професионални и университетски проби. Подобно на предходните модели на OpenAI, GPT-4 е подготвен, като са употребявани обществено налични данни, в това число от обществени уебстраници, както и данни, лицензирани от OpenAI.

Възможността за „ схващане “ на изображения към момента не е налична за всички клиенти на OpenAI. В момента OpenAI я тества с един-единствен сътрудник – Be My Eyes, само че не е показала по кое време ще я даде на по-широк кръг клиенти.

Струва си да се означи, че както GPT-4 не е идеален. Той „ халюцинира “ обстоятелства и прави неточности в разсъжденията, от време на време с убеденост. Освен това не се учи от опита си и се проваля в сложни проблеми, като да вземем за пример поправката на уязвимости в сигурността в генерирания от него код.

В бъдеще OpenAI твърди, че ще разреши на разработчиците да настройват GPT-4 и GPT-3.5 Turbo – един от другите скорошни по-малко способни езикови модели за генериране на текст (и един от истинските модели, захранващи ChatGPT), със лични данни, както от дълго време е допустимо с няколко от другите езикови модели на OpenAI за генериране на текст. Според OpenAI тази опция би трябвало да се появи по-късно тази година.

В обвързвано с това известие през днешния ден OpenAI заяви, че прави общодостъпни и своите приложни програмни интерфейси DALL-E 2 и Whisper – DALL-E 2 е моделът на OpenAI за генериране на изображения, а „ Whisper “ се отнася до модела на компанията за превръщане на тирада в текст. Компанията също по този начин съобщи, че възнамерява да отстрани старите модели, налични посредством API, с цел да усъвършенства изчислителния си потенциал.

От 4 януари 2024 година някои по-стари модели на OpenAI – по-конкретно GPT-3 и неговите производни към този момент няма да бъдат налични и ще бъдат сменени с нови „ базови GPT-3 “ модели, за които може да се допусна, че са по-изчислително ефикасни. Разработчиците, които употребяват старите модели, ще би трябвало ръчно да обновят интеграциите си до 4 януари, а тези, които желаят да продължат да употребяват тънко настроени остарели модели след 4 януари, ще би трябвало да настроят заместващите модели на върха на новите базови модели GPT-3.

„ Ще предоставим поддръжка на потребителите, които преди този момент са настроили тънко моделите, с цел да създадем този преход допустимо най-плавен. През идващите седмици ще се свържем с разработчиците, които неотдавна са употребявали тези по-стари модели, и ще предоставим повече информация, откакто новите модели са подготвени за ранно тестване. “

казаха от OpenAI
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР