OpenAI – компанията разработчик на популярния чатбот с изкуствен интелект

...
OpenAI – компанията разработчик на популярния чатбот с изкуствен интелект
Коментари Харесай

OpenAI придоби Global Illumination – стартъп, който създаде клонинг на Minecraft

OpenAI – компанията разработчик на известния чатбот с изкуствен интелект ChatGPT разгласи придобиването на Global Illumination – стартъп, профилиран в създаването на креативен принадлежности благодарение на изкуствен интелект. Това е първото обществено придобиване в 7-годишната история на компанията.

Global Illumination е учредена през 2021 година и създава софтуерни решения за компании като Instagram, Фейсбук, YouTube, Гугъл, Pixar и Riot Games. В блога на OpenAI се показва, че целият екип на Global Illumination се е включил към OpenAI и ще работи по техните съществени артикули, в това число ChatGPT. Условията на договорката не бяха оповестени.

Последното създание на Global Illumination е мултиплейър онлайн играта Biomes в жанр Minecraft. Съдбата на играта към момента не е ясна, само че може да се допусна, че екипът на OpenAI ще бъде по-малко насочен към заниманието.

Въпреки, че OpenAI до момента избягваше придобивания, компанията, подкрепена с милиарди долари от Microsoft и други огромни фондове за рисков капитал от няколко години влага в стартъпи, свързани с изкуствен интелект. OpenAI интензивно се стреми към търговски триумф. Въпреки международната популярност на ChatGPT, тя е похарчила повече от 540 милиона $ за създаването си, като през предходната година OpenAI е генерирала единствено 30 милиона. $ доходи, само че основният изпълнителен шеф Сам Алтман съобщи пред вложителите, че възнамерява да усили тези доходи до 200 милиона $ през тази година и до 1 милиард $ през идната.

Придобиването на Global Illumination може да се окаже основно за тактиката на OpenAI. Въпреки, че ChatGPT към този момент е придобил голяма известност, консолидираното на нови технологии и привличането на нови специалисти може да форсира растежа и развиването на компанията в бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР