Open Sud de France, полуфиналАлександър Зверев – Микаел Имер 6-1,

...
Open Sud de France, полуфиналАлександър Зверев – Микаел Имер 6-1,
Коментари Харесай

Зверев с нова експресна победа и финал в Монпелие


Open Sud de France, полуфинал

Александър Зверев – Микаел Имер 6-1, 6-3

Александър Зверев доближи до финала на ATP 250 шампионата в Монпелие след безапелационен триумф над международния №83 Микаел Имер. Подобно на вчерашния си мач, германецът още веднъж имаше потребност от по-малко от час, с цел да стигне до триумфа, и се приближи с още една крачка до своята 20-а купа в тура.

Негов конкурент в утрешния край ще бъде Александър Бублик, който по-рано през днешния ден победи Филип Краинович с 6-4, 6-2.

Зверев имаше съществено преимущество при извоюваните на първи сервис точки (23-13), като в това време бе доста по-резултатен и на ретур (22-9). Третият в света беше непогрешим при опциите си за пробив и осъществя пет от пет, до момента в който Имер оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Зверев пое контрола върху играта през цялото време, като началният му удар затрудняваше съществено Имер и му позволяваше да диктува разиграванията. Олимпийският първенец редуваше мощни офанзиви от главната линия с прецизни къси топки, като това му разреши да осъществя два поредни пробива и да натрупа удобен задатък от 4-0. Имер прекъсна серията му, само че насладата на скандинавеца не продължи дълго, защото Зверев отговори с нов брейк и завоюва първата част с 6-1.

Вторият сет стартира по този начин, както и първият – с цялостна доминация и преднина от 4-0 за Зверев. Изправен пред разгромно проваляне, Имер заигра доста по-совободено и методът му даде резултат. Шведът пласира няколко отлични офанзиви с бекхенди съумя да върне един от пробивите, намалявайки резултата на 4-2. Този брейк обаче се оказа последният в мача и Зверев не загуби нито една точка при идващите си две подавания, оформяйки крайното 6-1, 6-3 след едвам 53 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР