Open Sud de France, финалАлександър Зверев – Александър Бублик 4-6,

...
Open Sud de France, финалАлександър Зверев – Александър Бублик 4-6,
Коментари Харесай

Бублик вгорчи живота на Зверев за първата си АТР титла


Open Sud de France, край
Александър Зверев – Александър Бублик 4-6, 3-6


Александър Бублик към този момент е в клуба на първенците на равнище АТР. След четири изгубени финала представителят на Казахстан завоюва при първия случай, в който имаше за противник тенисист от топ 10 в лицето на Александър Зверев, с цел да грабне трофея от АТР 250 шампионата в Монпелие. Това бе и въобще първи триумф за него над тенисист от топ 5. До момента най-голямата му победа бе още веднъж над Зверев, по това време №7, на шампионата в Ротердам преди година.

Зверев се включи в конкуренцията в Монпелие в последния миг в опит да не помни за разочарованието от ранното отпадане на Australian Open. До финала всичко за германеца вървеше по проект. В последните си два мача той бе изгубил едвам пет гейма общо.

Само че Бублик се оказа непреодолимо затруднение. Поставеният под №6 изигра мощен мач на първи сервис като загуби на него едвам четири точки, което му разреши да минава без проблеми през множеството си сервис геймове. В целия мач любимецът имаше единствено три шанса за пробив, от които осъществя един.

В същото време проблемите на втори сервис бяха забележими и Бублик се възползва оптимално добре от тях. Зверев не печелеше задоволително точки и на първото си подаване, което докара до цели четири пробива за новия първенец – по два във всеки от сетовете.

Световният №35 стигна до първия пробив в петия гейм на мача, само че след него последва непредвиден спад и рибрейк на 0.

Зверев поведе с 4-3 след нов гейм на 0, само че с това серията му завърши. При 4-4 Бублик се пребори за нов пробив и надлежно късмет да сервира за сета. Геймът не бе елементарен като противникът му имаше два шанса при 15-40. Четири следващи точки за Бублик обаче означаваха сет задатък в негова изгода.

Във втората част преимуществото му бе още по-ясно изразено. Зверев отрази два брейкбола в третия гейм, само че в петия не завоюва нито една точка на собствен сервис. В същото време приближавайки се до успеха Бублик продължи да господства на сервис. При 5-3 Зверев сервираше за оставане в мача и явно отчаян позволи нов пробив на 0.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР