Open d’Orleans, осминафиналАдриан Андреев – Корентен Муте 2-6, 7-6(3), 7-6(2)Адриан

...
Open d’Orleans, осминафиналАдриан Андреев – Корентен Муте 2-6, 7-6(3), 7-6(2)Адриан
Коментари Харесай

След тричасове битка: Андреев отново победи Муте


Open d’Orleans, осминафинал

Адриан Андреев – Корентен Муте 2-6, 7-6(3), 7-6(2)

Адриан Андреев записа нов мощен мач на Чалънджър шампионата в Орлеан. Българинът доближи до четвъртфиналите откакто отстрани първия подложен Корентен Муте (№64). Това бе втора победа за Андреев над този противник в границите на едвам девет дни, откакто предходната седмица го победи на същата фаза и на Чалънджъра в Генуа.

Следващият конкурент на третата ни ракета ще бъде Норберт Гомбош (№98) или Артур Фис (№332).

Андреев записа по-малко асове (3-6), само че все пак беше по-резултатен на начален удар (76-69). Българският тенисист завоюва 69% от точките си на първи сервис (54/78) и осъществя единствено две от 12-те си точки за пробив (17%), до момента в който Муте оползотвори четири от своите девет брейкпойнта (44%).

Първият сет бе доста по-силен за Муте, който натрупа стабилен задатък от 3-0. Андреев опита да отговори на предизвикването и можеше да псотави французина напрегнат, само че пропусна три следващи брейкпойнта при 4-2, а след това Муте записа нов брейк и завоюва откриващия сет с 6-2.

Андреев пропусна брейкпойнт в самото начало на втория сет, само че все пак съумя да пробие пръв и да поведе с 4-2. Муте обаче си върна самодейността и реализира цялостен поврат, преди българинът да прекъсне серията му с гейм на нула и да възвърне равенството при 5-5. Андреев имаше превъзходен късмет да направи сериозна крачка към спечелването на сета, само че в маратонския единсдесети гейм пропусна пет благоприятни условия за пробив и в последна сметка се стигна до тайбрек.

В него Муте осъществя мини-брейк и поведе с 3-1, само че по-късно третата ни ракета напълно пое контрола върху гейма. Андреев записа чудесна серия от шест следващи точки, като по този метод завърши сета при 7-6(3) в своя изгода.

В началото на заключителния сет двамата си размениха по един пробив, като след това никой от съперниците не стигна до нов брейк. Това наложи изиграването на нов тайбрек, в който Андреев позволи равнене от 2-0. Подобно на миналата част обаче българинът записа мощна серия в най-важния миг и по този метод победи с 2-6, 7-6(3), 7-6(2) след три часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР