Open Blot Rennes, четвъртфиналАдриан Андреев – Доминик Тийм 6-3, 3-6,

...
Open Blot Rennes, четвъртфиналАдриан Андреев – Доминик Тийм 6-3, 3-6,
Коментари Харесай

Андреев започна силно, но отстъпи пред Доминик Тийм


Open Blot Rennes, четвъртфинал

Адриан Андреев – Доминик Тийм 6-3, 3-6, 2-6

Адриан Андреев завърши присъединяване си на Чалънджър шампионата в Рен след загуба на четвъртфинал от звездата на конкуренцията Доминик Тийм. Българинът изигра доста мощен първи сет, само че това се оказа незадоволително против първенеца на US Open за 2020, чийто опит и класа му разрешиха да обърне развоя на мача и да запише нов триумф на френска земя.

Опонент на Тийм на полуфинала ще бъде лидерът на схемата Юго Гастон.

Андреев направи повече двойни неточности (3-1) и завоюва 66% от точките си на първи сервис (37/56) против 80% за Тийм (41/51). Третата ни ракета осъществя две от седемте си точки за пробив (29%), до момента в който неговият конкурент оползотвори четири от 11-те брейкпойнта, до които доближи (36%).

Макар да бе в позицията на новобранец, Андреев стартира доста по-добре дуела. Българинът показва чудесно придвижване по корта и атакуваше доста добре от главната линия, като сервисът му също бе на равнище. Това оказа помощ на третата ни ракета да пробие сервиса на именития си конкурент и да поведе с 4-1. Тийм опита да промени развоя на сета, само че Андреев бе доста стабилен в отбрана и не разреши на австриеца да стигне до брейкпойнт, съхранявайки преднината от три гейма за 6-3.

В началото на втория сет обаче Тийм очевидно стартира да се усеща доста по-комфортно на корта. Австриецът атакуваше доста по-уверено и принуди Андреев да играе надълбоко зад главната линия, което от своя страна даде опция на някогашния №3 да приключва офанзивите си с добре пласирани къси топки. По този метод Тийм съумя да запише ранен пробив, който след това затвърди за 3-0.

Андреев бе на път да върне интригата като първо понижи резултата, след което стигна до две следващи точки за пробив. Те обаче бяха избавени от Тийм след ас, последван от сполучлива офанзива „ сервис-мрежа “, като в последна сметка първенецът на US Open за 2020 година още веднъж завоюва подаването си и направи резултата 4-1 в своя изгода.

Това обаче не обезвери Андреев. Българинът завоюва и идващото си подаване, след което още веднъж стигна до късмет за пробив. Този път обаче той бе осъществен след минаващ удар по диагонала и резултатът стана 4-3.

Осмият гейм бе най-дългият и оспорван в мача, като и двамата съперници имаха по няколко благоприятни условия да го завоюват. Андреев избави четири точки за пробив, само че все пак Тийм реализира задачата си и записа нов брейк след непредизвикана неточност на третата ни ракета. Австриецът не пропусна опцията да сервира за сета и затвърди пробива с гейм на нуал, изравнявайки резултата в мача след 6-3.

В заключителната част Андреев опита да играе по-агресивно и стартира по-често да излиза на мрежата. Тийм обаче се възползва от това, като на няколко пъти приключи офанзивите си с минаващи удари, като точно по този метод стигна до първия пробив в сета, с който направи резултата 3-2 в своя изгода. Австриецът продължи да господства и записа нов брейк, след което стигна до три поредни мачбола. Той пропусна първия след двойна неточност, само че при идната си опция пласира ас за крайнтоо 3-6, 6-3, 6-2 след тъкмо два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР