Open 6e Sens Metropole de Lyon, четвъртфиналКаролин Гарсия – Жасмин

...
Open 6e Sens Metropole de Lyon, четвъртфиналКаролин Гарсия – Жасмин
Коментари Харесай

Гарсия бе затруднена, но е на втори пореден полуфинал в Лион


Open 6e Sens Metropole de Lyon, четвъртфинал

Каролин Гарсия – Жасмин Паолини 7-5, 7-5

Каролин Гарсия записа нова победа на WTA 250 шампионата в Лион, надделявайки в два сета над международната №66 Жасмин Паолини. Оглавяващата схемата французойка трябваше да постави съществени старания, изключително във втория сет, само че все пак не позволи сензация и ще играе на полуфинал в конкуренцията за втора поредна година.

Там я чака победителката от дуела сред Камила Осорио и Линда Носкова.

Гарсия записа повече асове (9-2), само че все пак Паолини имаше лек превес във връзка с извоюваните на начален удар точки (49-48). Световната №5 завоюва 76% от точките си на първи сервис (34/45) и оползотвори три от седемте си шанса за пробив (43%), до момента в който италианската тенисистка осъществя един от трите брейкпойнта, до които доближи (33%).

Началото на дуела бе изцяло равностойно, като в първите единадесет гейма никоя от съперничките не съумя да пробие. Гарсия имаше две благоприятни условия, само че пропусна първата при 4-3, след което пропиля сетбол при 5-4. Въпреки това доста по-големият опит на французойката ѝ оказа помощ и тя не разреши да се стигне до тайбрек, като реализира поврат от 15-30 и осъществя решителен пробив за 7-5.

Гарсия на няколко пъти поведе във втория сет, само че Паолини не ѝ разреши да се откъсне в резултата, а след това стигна до цялостен поврат след пробив за нула за 4-3. Представителката на домакините обаче незабавно върна брейка, а след това имаше опция да завърши мача при 5-4. Паолини избегна заплахата, само че по-късно пропусна два следващи брейкпойнта и разреши на Гарсия да си върне водачеството. Вторият сет завърши по този начин, както и първият – с пробив на французойката, с който тя оформи крайното 7-5, 7-5 след 1 час и 45 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР