Open 15 Provence, финалАндрей Рубльов – Феликс Оже-Алиасим 7-5 7-6(4)След

...
Open 15 Provence, финалАндрей Рубльов – Феликс Оже-Алиасим 7-5 7-6(4)След
Коментари Харесай

Титла №9: Рубльов спря серията на Оже-Алиасим и триумфира в Марсилия


Open 15 Provence, край
Андрей Рубльов – Феликс Оже-Алиасим 7-5 7-6(4)


След осем победи и два следващи финала, серията на Феликс Оже-Алиасим най-сетне бе прекъсната. Андрей Рубльов го надигра със 7-5 7-6(4) в Марсилия и подвигна деветия си ATP трофей.

Двубоят бе нервозен, като и двамата не демонстрираха най-хубавия си тенис, а равнището постоянно спадаше.

Впечатление направи, че Рубльов съумя да наруши нормалния жанр на противника си, пласирайки дълбоки ретури, които не позволяваха на канадеца да приключва рано точките от форхенд.

Световният №9 обича да се изтегля за форхенд удари от бекхенд страната, само че Андрей постоянно променяше посоката на разиграванията ловко, с цел да направи задачата пред Оже-Алиасим по-трудна.

В същото време първенецът от Ротердам пропусна голям брой положителни благоприятни условия да приключи точки, в които успяваше да поеме надзор и да сложи противника си в неуместна обстановка.

Проблемът пред Рубльов бе по-скоро душевен. На няколко пъти, изключително във втората част, той пропиля задатъка си от пробив след поредност от грешки.

При 3-2 позволи двойна неточност, последвана от непредизвикана, а сервирайки за успеха при 5-4 добави нова двойна и бързо изостана с 0-40 – пасив, от който не съумя да се завърне.

Все отново стигна до тайбрек, който откри с минипробив и този път резервира преимуществото си до края – 6-4 7-6(4).

Така Рубльов взе реванш за мача сред двамата преди седмица на полуфиналите в Ротердам, където Феликс завоюва на път към трофея. За младия канадец това е девета загуба в 10 финала.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР