ОПЕК сподели пред Европейския съюз, че настоящите и бъдещи санкции

...
ОПЕК сподели пред Европейския съюз, че настоящите и бъдещи санкции
Коментари Харесай

ОПЕК към ЕС: Не е възможно да се заместят руските петролни обеми

ОПЕК показа пред Европейския съюз, че актуалните и бъдещи наказания против Русия могат да доведат до един от най-лошите шокове в доставките на нефт и ще бъде невероятно да се заменят тези размери, като в това време петролният картел даде знак, че няма да усили добивите, осведоми БНР, базирайки се на Ройтерс.

В понеделник представители на Европейския съюз организираха диалози във Виена с представители на Организацията на страните експортьорки на нефт предвид на апелите групата да усили добива и на фона на обмислянето в границите на Европейски Съюз на евентуални наказания против съветския нефт.

"Потенциално бихме могли да забележим загуба на повече от 7 милиона барела дневно от износа на съветски нефт и други петролни дестилати вследствие на актуалните и на едни бъдещи наказания или други доброволни дейности “, съобщи генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо, оповестява Ройтерс, цитирайки копие на негова тирада.

"Като се има поради настоящата вероятност за търсенето на нефт, би било съвсем невероятно да се размени загубата в размери от подобен мащаб ", добави той.

На днешната среща Европейски Съюз повтори апела си към страните производителки на нефт да прегледат дали могат да усилят доставките, с цел да оказват помощ за ограничение на растящите цени на черното злато, означи пред Ройтерс представител на Европейската комисия.

Участвалите в срещата представители на Европейски Съюз също по този начин показаха, че ОПЕК носи отговорност да подсигурява уравновесени петролни пазари, добави същият европейски чиновник.

ОПЕК се опълчи неведнъж на апелите на Съединените щати и на Международната организация по енергетика да изпомпват повече недопечен нефт, с цел да лимитират цени, които доближиха 14-годишен връх при започване на предишния месец, откакто Вашингтон и Брюксел започнаха да постановат наказания на Москва поради нашествието на Русия в Украйна.

На днешната среща с ОПЕК представителите на Европейски Съюз показаха, че картелът може да обезпечи повече произвеждане от свободния си потенциал. Въпреки това Баркиндо сподели, че актуалният мощно изменчив пазар е резултат от "нефундаментални фактори " отвън контрола на ОПЕК, което беше изтълкувано като сигнал, че групата няма да усили добивите си.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР