ОПЕК понижи оценката си за ръст на доставките на петрол

...
ОПЕК понижи оценката си за ръст на доставките на петрол
Коментари Харесай

ОПЕК понижава оценката си за ръста на доставките на петрол през 2019 г. от страните, които не членуват в картела


ОПЕК намали оценката си за растеж на доставките на нефт от страните, които не членуват в картела през 2019 година с 20 хиляди барела дневно – до 64,52 млн. барела дневно, се споделя в отчета на петролния картел.

Прогнозата е преразгледана главно, поради по-ниските от предстоящите количества за доставка на нефт от Съединени американски щати, Англия, Австралия, Малайзия, Бразилия, Бахрейн и Казахстан., което е било отчасти обезщетено от преразглеждането в посока покачване на оценката за доставките от Китай с 55 хиляди барела дневно за това тримесечие.

ОПЕК чака, че Съединени американски щати (+ 1,85 млн. барела на ден), Бразилия, Русия, Австралия, Англия, Гана и Судан ще бъдат главните движещи сили за растеж при доставките през тази година. Мексико, Казахстан, Норвегия, Индонезия и Виетнам се чака да покажат най-голямо намаляване.

Оценката за растеж на международните доставки на нефт за страните отвън ОПЕК през 2018 година остана непроменена и на равнището от 62,37 млн. барела дневно.

В отчета на ОПЕК се разясняват и проблемите с доставките на нефт по нефтопровода „ Дружба “, които през последните седмици бяха спрени поради нечист нефт. ОПЕК счита, че тези проблеми са били в поддръжка на цените през април. Припомняме, че казусът със нечистия нефт бе доказан и от съветското енергийно министерство и нефтопроводът остана блокиран дълго време, до определяне на замърсителите. Съответно има и арестуван физически лица, които Русия счита за виновни. Доставките по газопровода „ Дружба “ бяха възобновени за Беларус на 2 май, а Украйна пусна преноса за Европа на 11 май.

В отчета на ОПЕК се регистрира също по този начин и едва намаляване на добива спрямо март – от 30,034 млн. барела дневно до 30,031 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР