Опазването на околната среда и водите, ТЕЦ “Брикел, строителството на

...
Опазването на околната среда и водите, ТЕЦ “Брикел, строителството на
Коментари Харесай

Бившият екоминистър Асен Личев: Трендът на употреба на въглища расте

Опазването на околната среда и водите, Топлоелектрическа централа “Брикел ”, строителството на автомагистрала “Струма ” през Кресненското дефиле и други проблеми разяснява в студиото на " Денят стартира " някогашният екоминистър Асен Личев.

“Стъписващо е, че към задачите на зелената договорка към този момент се върви в тъмнокафяви принадлежности. Трите най-силни стопански системи в света - Съединени американски щати, Китай и Европейски Съюз, са нараснали производството си на въглища за произвеждане на електрическа енергия през 2021 година. Това, което слушаме, че това е в следствие от войната в Украйна не е правилно - наклонността стартира доста по-рано ”, означи той.

По думите му ние вършим тъкмо противоположното и даде образци:

“Авария на ПАВЕЦ “Чаира ”, единият енергоблок на АЕЦ “Козлодуй ” също е аварирал, забравихме, че имаме план за Топлоелектрическа централа “Горна Арда ”, не използваме кинетичната сила на река Дунав, която е 6000 куб. м/ сек. приблизително годишно ”.

Според него по този начин се “приближаваме до най-лошите трендове на тъмнокафявия инструмент и започваме да се обосноваваме по какъв начин са незаменими въглищните централи
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР