Опазването на християнското присъствие и наследство, както и подкрепата за

...
Опазването на християнското присъствие и наследство, както и подкрепата за
Коментари Харесай

Радев: Религиозното разбирателство и толерантността трябва да бъдат насърчавани с общи усилия

Опазването на християнското наличие и завещание, както и поддръжката за религиозния мир в Светите земи като модел за приемливост и съгласие разиска през днешния ден на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев на среща с Рами Мохраби и Надер Мохраби - пратеници на патриарха на Йерусалим Негово Светейшество Теофил III, които са на посещаване у нас. В срещата взе участие и Негово Преосвещенство Мелнишкият свещеник Герасим - основен секретар на Св. Синод на Българската православна черква.

От името на Патриарха на Йерусалим гостите сервираха благословение към българския народ и благопожелание за мир, здраве и благополучие. Те осведомиха президента за благословията на Н. Св. Теофил III за разкриване на нравствен български център в Йордания на мястото на кръщението на Исус Христос.

Държавният глава Румен Радев удостовери поддръжката на страната ни за отбрана на християнското наличие в Светия град и укрепването на взаимното спокойно общуване сред представителите на разнообразни религии.

" Културата на приемливост и съгласие сред общностите на разнообразни вероизповедания има мощни корени и в България. Този модел би трябвало да бъде насърчаван в актуалния свят на разнообразни провокации ", съобщи президентът Радев. Той посочи ролята на Българската православна черква за одобряването на вярата и православните добродетели, както и за съдействието с другите вероизповедания.

Държавният глава и гостите му подчертаха, че с обединени старания би трябвало да се отстояват полезностите за мир и човечност и да не бъде позволявано ненавистта и омразата да взимат превес.

Пратениците на Н. Св. Йерусалимския патриарх ще бъдат признати и в Светия Синод.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР