Опазването на границата трябва да е приоритет на всички институции

...
Опазването на границата трябва да е приоритет на всички институции
Коментари Харесай

Демерджиев: Опазването на границата не е мой личен проблем

Опазването на границата би трябвало да е приоритет на всички институции в България, освен на Министерство на вътрешните работи. Такава позиция изрази вътрешният министър Иван Демерджиев от Варна.

“Всеки, който е в пълномощията си, е задължен да помогне. Това е национална идея и проблем, не мой персонален приоритет. Очаквам всяка българска институция да подходи оптимално съществено към решаването на този проблем ”, сподели вътрешният министър.

Той сложи и няколко въпроса, по отношение на охраняването и градежа на браздата. “Много забавни въпроси се задават за метода, по който се охранява границата. Но никой не си задава въпроса каква е оградата на тази граница. Защо за 10 години никой не обезпечи 110 км. от 250 км. на границата?, попита Демерджиев. “Никой не си зададе въпроса за какво пътищата по границата не бяха оправени? Защо 2000 гранични служители на реда бяха съкратени и там се поставя ексклузивен труд от сили на полицията и на армията? ”, добави още той.

Демерджиев е безапелационен, че макар неналичието на фрагменти “има положителни резултати ”. И направи съпоставяне: през 2021 година са формирани три досъдебни производства за каналджийство в Бургас. За 2022 година до февруари 2023 година – те са 170.

“Не може да се подписват съглашения с по 5 месеца отнемане от независимост с човек, който два пъти сме декларирали за каналджийство ”, безапелационен е Демерджиев. “Ако му беше наложено съответно наказване, в случай че не беше сключила прокуратурата съглашение с него, той нямаше да бъде на пътя и да транспортира тези мигранти ”, добави той.

Демерджиев сподели още, че тази седмица предстоят диалози за техническата помощ която ще получим от Европейска комисия.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР