Опазването на горите е ангажимент на държавата и институциите, НПО,

...
Опазването на горите е ангажимент на държавата и институциите, НПО,
Коментари Харесай

НА ДИСКУСИЯТА НА СТАНДАРТ. Славка Бозукова: 94% от пожарите са човешка небрежност

Опазването на горите е ангажимент на страната и институциите, Неправителствени организации, бизнес, медии, като задачата е да опазят най-ценните ни естествени благосъстояния. Това съобщи основният редактор на " Стандарт " Славка Бозукова на полемиката " Пази гората " в Благоевград, проведена от медията и от Югозападното държавно дружество. На нея взе участие и инж. Дамян Дамянов - шеф на Югозападното стопанство, шефът на Изпълнителната организация по горите Георги Гогов, зам.-началникът на националната полиция ст. комисар Асен Игнатов, депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова, Георги Милев - ръководител на КРИБ-Перник и други.

" Свидетели на опустошителни пожари, последният в Кресна, продължи тя. - Трябва да си извадим поуките от Кресна и да имаме поради новите защитни ограничения, с цел да не се стигне отново до опустоштелен пожар. Трябва да има и предварителна защита, която е работа на кметове и горски стопанства, с цел да не се стига до интервенция на пожарна и полиция. А тактиката е работа на страната. Надявам се, че ще има съответни ограничения. 94% от пожарите се дължат на човешка немарливост. Над 70% от тях са от запалени стърнища. Съществуват и съответни ограничения 8.3 и 8.4. от Програмата за развиване на селските региони. Нужно е да се реализира баланс сред опаването на гората и изискванията за бизнеса за нужните първични материали. Благодаря, че Тома Белев е тук, запазване на горите под зоркия взор на Неправителствени организации ", съобщи тя..

" Нека сме медиатор на фона на отчайващите отчети за свобадата на словото, да има нормалност в разговора и опция да се покажат всички гледни точки. А по-късно да забележим какви са резултатите от тези полемики ", добави Бозукова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР