Опазването на българската природа е в огромна степен защитено от

...
Опазването на българската природа е в огромна степен защитено от
Коментари Харесай

Борисов увери и евродепутатите: Освен втори лифт, гарантирам, че една керемида няма да се сложи повече в Банско

Опазването на българската природа е в голяма степен предпазено от нашето държавното управление. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Европейския парламент по време на показване на целите на българското европредседателство.

Изказването му бе в отговор на коментар на водача на Зелените в Европарламента Ска Келер. Изпитвам огромно почитание към нашите правозащитни организации, акцентира министър председателят.

Спирал съм ифраструктурни планове с години, с цел да могат да се излюпят новите щъркелчета, карал съм министри да придвижват блатни кокичета, с цел да не остане нито един филиз сгазен от валяк, трасета сме променяли, описа Борисов.

Пред вас желая да подсигурявам, че става въпрос за втори въжен превоз, един-единствен въжен превоз на курорта в десетката на Европа, Банско, акцентира министър председателят.

По думите му в този момент туристите чакат с часове на опашка. Той настоя, че става въпрос единствено за втори въжен превоз, а в този момент тези хиляди туристи се качват с колите си, поради което пътя непрестанно се осолява и десетки дървета към него умират. Няма да се допусне противозаконна сеч, последните години България е първа в Европа по нови гори и единствената, която е разширявала горите си измежду всички европейски страни, добави той.

Каква по-голяма гаранция, че в случай че има втори въжен превоз, кой вложител ще даде да му изсечат борове, с изключение на втори въжен превоз, една керемида няма да се постави повече там, настоя министър председателят.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (92)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР