Опазването живота и здравето на децата в пътното движение е

...
Опазването живота и здравето на децата в пътното движение е
Коментари Харесай

Георги Тодоров: Опазването живота и здравето на децата в пътното движение е приоритет от първостепенно значение

Опазването живота и здравето на децата в пътното придвижване е приоритет от първостепенно значение. Това съобщи в Карлово министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров по време на откриването на площадка за игра и образование на деца по пътна сигурност.
Министърът посочи, че възпитаването на децата в съблюдаване разпоредбите за придвижване е обвързване освен на държавните институции. Той уточни, че фамилията и учебното заведение също имат своята основна роля в построяването на съзнателни участници в пътното придвижване. „ Всички ние би трябвало да поемем отговорност и да предприемем съответни дейности, с цел да създадем нужните условия и механизми за постигането на тази цел, тъй като няма нищо по-ценно от децата ни. Изграждането на повече сходни детски площадки е стъпка в вярната посока. Призовавам институциите на локално и национално равнище да бъдат по-активни и виновни за постигането на тази цел ", сподели министър Георги Тодоров.

По думите му, този модел на образование е необятно застъпен в Европа и има позитивен резултат върху образуването на държание у децата, като участници на пътя. „ Инвестицията през днешния ден ще има действителен резултат в бъдеще и ще ни приближи до главната цел на концепцията „ Визия нула " - понижаване до нула броя на починалите при пътнотранспортни катастрофи ", добави транспортният министър.
На 29 юни означаваме Деня на сигурността на придвижването по пътищата. По този мотив през днешния ден беше открита сходна площадка и в Черноморец. Проектът за построяването на двете площадки се осъществя по персонална самодейност на Георги Тодоров.
Пред публицисти министър Тодоров съобщи по отношение на освобождението от служба на двама от членовете на Съвета на шефовете, че още през днешния ден ще разгласи новите два състезанието. „ Смятам, че няма да се наруши кворума на сдружението, защото Съветът на шефовете се състои от пет члена. Останалите трима могат да работят съгласно закона и устава на холдинга и да взимат законосъобразни решения, като главната им задача е да реализират надзор на сдруженията за пътнически и товарни транспорти ", разяснява още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР