Опазване на чистота на пространствата във Враца ще е сред

...
Опазване на чистота на пространствата във Враца ще е сред
Коментари Харесай

Започва акция срещу замърсяването на обществени места във Враца

Опазване на непорочност на пространствата във Враца ще е измежду главните цели на инспекциите от звено „ Инспекторат “ към общинската администрация.

Това заяви пред публицисти кметът Калин Каменов . Проверките ще се правят освен в региона на централната пешеходна зона и площад „ Христо Ботев “, а и в жилищните квартали. Фокус при инспекциите ще бъде изхвърлянето на дъвки и цигарени фасове, замърсяването на паркови пространства, увреждането на фасади на публични здания и на друга инфраструктура. 

Каменов предизвести, че според общинската разпоредба за запазване на околната среда и имуществото на територията на общината санкциите са о т 50 до 500 лева „ Надявам се това известие да вразуми някои наши съграждани, които считат, че да се чисти е даденост - не, не е и коства доста скъпо “, разяснява кметът.

По думите му на площада и централната пешеходна улица единствено залепените по настилката дъвки са към 18 хиляди За тяхното разчистване ще се употребява специфична техника, само че все пак отстраняването им ще е мъчно.

Калин Каменов разгласи още, че асфалтирането на междублокови пространства, там, където живеещите желаят да се случи, ще става единствено, в случай че мястото се поддържа чисто. „ В момента разногласията са от кое място да се стартира първо, по тази причина преценихме критерият да е това - там, където е най-поддържано и чисто - от там започваме.

Там, където не пазят, ще се научат първо да чистят и тогава ще получат съответната нужна инфраструктура. Смятам, че по този начин е заслужено, в случай че желаеме да живеем добре “, разяснява кметът. 

Информация за извършители може да се подава навреме в локалната администрация на дежурния телефон -  0885/11-88-57 или на във фейсбук.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР