Опъваме нов магистрален водопровод, с датчици по него, в Перник.

...
Опъваме нов магистрален водопровод, с датчици по него, в Перник.
Коментари Харесай

Борисов иска всички ВиК дружества да станат едно държавно

Опъваме нов магистрален тръбопровод, с сензори по него, в Перник. Същите проблеми има по Плевен, по Шумен, по Добрич – под дърво и камък? Мислим да обединим всички ВиК из страната в едно държавно сдружение.
Това сподели министър председателят Бойко Борисов на днешното, последно за годината, държавно съвещание, съобщи БГНЕС.

По време на съвещанието вицепремиерите и министрите регистрираха свършеното през годината. Борисов подчертава върху водната рецесия в Перник. Той сложи период до 15 януари да проработи ТОЛ системата.

„ Водопроводната мрежа в Перник е от 1952-1953 година и тръбите и са безобразно положение. Вчера вървях да виждам. Тръбите са толкоз изгнили, че сега, в който влезе налягането, незабавно ги пробива. Най-ефективно и бързо и няма да харчим напразно запас, до този нов магистрален тръбопровод – държавната компания да отиде там и оптимално бързо да изтеглим нов тръбопровод, с цел да понижим загубите. Там по него към този момент няма да може, тъй като сме инсталирали сензори да следим налягането, да се краде или злоупотребява. Пропуснато е златно време”, съобщи Борисов.

Според него с нов магистрален тръбопровод ще се понижат загубите на вода и няма да се злоупотребява. По думите му виновността за рецесията може да се търси във всеки, взел участие в досегашното ръководство в Перник.

Зимата е мека, не спирайте строителството, сподели министър председателят до момента в който министърът на районната политика Петя Аврамова отчиташе свършената работа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР