Опасяваме се, че Русия може да използва фалшив флаг в

...
Опасяваме се, че Русия може да използва фалшив флаг в
Коментари Харесай

НАТО се опасява, че Русия може да използва химическо оръжие в Украйна

Опасяваме се, че Русия може да употребява " подправен байрак " в Украйна и да прибегне до приложимост на химическо оръжие. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в навечерието на утрешното изключително съвещание в Брюксел на министрите на защитата от пакта.

Той означи, че съветската страна е употребила такова оръжие против политически съперници и е пособия за използването му от сирийския режим. Използването на химическо оръжие е срещу интернационалното право, подкрепено от Русия, и е изцяло недопустимо, добави Столтенберг.

От месеци огласяваме листата с съветските неистини - че няма на нахлуят в Украйна, че ще изтеглят войските от украинската граница, че ще защитят цивилните. Сега Москва популяризира неуместни изказвания, безспорни неистини - за биологични и химически оръжия в Украйна, уточни генералният секретар.

Столтенберг заяви, че стотици хиляди бойци от НАТО са сложени в нараснала подготвеност, както и че обособени страни от алианса изпращат ракети " Пейтриът " в Полша и Словакия. Нападението против един от съдружниците ще срещне съдбоносен отпор от целия пакт, предизвести той. По неговите думи през днешния ден на фронта в Украйна за страната си се бият десетки хиляди бойци, подготвени от НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР