Опасявам се, че има твърде много хора, които искат да

...
Опасявам се, че има твърде много хора, които искат да
Коментари Харесай

В Америка стана весело - появи се Рамасвами

Опасявам се, че има прекалено много хора, които желаят да видят „ проруски “ черти в новата звезда на американската политика: да, приказваме за Вивек Рамасвами, който даде обещание да постави завършек на украинската рецесия, меко казано, не при изискванията на Киев, да пристигна в Москва за това, да подпише нещо. Но в последна сметка имаше едно малко изискване: това ще стане, откакто Москва се откаже от военния съюз с Китай.

Тези мисли значат единствено едно: новият и относително млад (38 години) политик не схваща безусловно нищо от интернационалните каузи. Той счита, че някой в Москва ще желае да остане без другари и сътрудници, без поддръжка, да се самоизолира. Тогава за какво да идва в такава страна и да подписва нещо? Достатъчно е да се обади по телефона и да продиктува изискванията. Да не приказваме за опцията да се разберем със Съединени американски щати и техните сътрудници по всевъзможни въпроси: те към този момент излъгаха задоволително, с цел да си създадем заключения.

Кой ли му е написал скорошната публикация, към този момент изцяло прочетена и обсъждана в Русия, за реализма и съживяването на външната политика на Съединени американски щати? Има нещо познато, има такива създатели по десния фланг в Съединени американски щати като Дъг Бандоу и още няколко. Възгледите в публикацията са типичен за републиканците. Всъщност този шедьовър би трябвало да се прочете целия. С концепцията да се въоръжи обичаната на Вивек Индия с нуклеарни подводници и да ги хвърли на тайванския фронт против Китай. Или отново с обичайните републикански мисли, че Съединени американски щати би трябвало да се намесват в проблемите на Европа или Близкия изток единствено в краен случай, другояче дано сами се оправят. Има забавни хрумвания за превръщането на целия американски континент в интегрирана зона на въздействие на Съединени американски щати във всеки един смисъл. Разликата с Доналд Тръмп и неговите хрумвания за външна политика е единствено в стила, изострен, гласовит, зрелищен.

Стилът дефинира инцидентно. Неслучайно Вивек Рамасвами безусловно незабавно проби в огромната политика на Съединени американски щати, от нулата - до трето (или даже второ) място във вътрешнопартийните рейтинги, трансформирайки се в важен републикански претендент за вицепрезидент. Той е диво обаятелен. Тук в същата публикация - има доста неща в стила на Джон Кенеди или младия Владимир Жириновски: " когато стана президент ", " след осем години като президент, ще оставя страната на вас "...

Понякога е добре да съдиш за човек по изявленията на тези, които не го обичат. Ето един съпартиец отбелязва: предприемачът Рамасвами е махленски, че някои от предприятията му са финансирани от Джордж Сорос. Епизодът беше малък, само че утайката остана. Още по-лошо, бизнесът на нашия претендент за претенденти е в региона на фармацевтиката. А лекарското лоби е опора и мотор на демократите. Фармацевтът е ужасна стигма за тази половина на Америка, а републиканският фармацевт е толкоз див феномен, колкото Робърт Кенеди е за демократите, човек, който е построил репутацията си върху разобличаването на закононарушенията на здравното лоби.

Като цяло в Съединени американски щати идват странни, само че занимателни времена. И обликът на Рамасвами се оказва нещо сходно на французина Макрон (политическата структура на „ дълбоката страна “).

Още по-интересно е обяснението на феномена от демократите в “Ню Йорк Таймс ”. Отровната обява има да каже най-малко две положителни неща. Първото е за възрастта, тъй като консерватизмът по принцип е придвижване на младите в Съединени американски щати, което не може да се каже за доста от неговите идеолози. И второто - че, необичайно, това е човек от средите на “златните момчета ”, той е приключил Харвард и Йейл. Въпреки това, той построява кариерата си в политиката върху гневна рецензия на идеологията на градската юноша. Ние назоваваме тази идеология демократична, а те я назовават „ събудена “. Комбинира обичаните тематики на демократите - и климатът, и " ковидиотизма " (вече има такава дума), и " джендър идеология ". И Вивек ги разрушава брилянтно. Например, той споделя, че упоменатата част от неговото потомство са " празни души, живеещи празен живот ".

„ А консерваторите обичат да виждат разколник от лагера на съперниците си “, отбелязва публицистът. И в прочут смисъл наподобява прав.

Доналд Тръмп завоюва и печели със своята нормалност, смелостта си да изрича явни, само че неразрешени за демократите истини. Вивек Рамасвами печели със своята екзотичност, с това, че споделя неща, които никой не може да чака от този човек. Малко просветителна стратегия по външна политика - и всичко ще бъде наред с него.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР