Опасявам се, че ако разбъркаме една купа с различни по

...
Опасявам се, че ако разбъркаме една купа с различни по
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Отказът да плащаме, както Газпром поиска, е вреден за страната

" Опасявам се, че в случай че разбъркаме една купа с разнообразни по тип зрънца, няма по какъв начин да получим по-различна комбинация”.

Това съобщи пред NOVA NEWS икономическият консултант на президента на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова изясни скептицизма си за сформиране на държавно управление в този парламент. Това съгласно нея " не е добре ".

" Защото сега в обстановка, в която се води война и се постановат грандиозни наказания, които рефлектират върху метода ни на живот и икономическата обстановка в страната, ние би трябвало да имаме устойчиво държавно управление, което би трябвало да ни преведе през тази криза”, изясни тезата си специалистът.

Тя дефинира като " нездравословни за страната " ни решения на държавното управление, измежду които - отводът да се заплаща на Газпром по този начин, както компанията е предложила. Това съгласно Григорова " ни е отрязало от опцията да употребяваме съветски газ непосредствено от Русия и го употребяваме през препродавачи ".

Ваня Григорова сподели, че не са говорили с нея за поста министър на труда и обществената политика в едно служебно държавно управление. И добави: „ Добре е да знаем, че един обществен министър не може да направи съвсем нищо, в случай че финансовият министър не е склонен с него. Няма никаква изгода един човек, който желае и цели действителни обществени промени, да става заслон за решенията на финансовия министър, който в никакъв случай не дава пари за обществени такива ".

Направеното в пенсионната политика от държавното управление в оставка е посочило предпочитание за възстановяване на положението на пенсионерите, само че не е задоволително, сподели още специалистът. Според нея първо е трябвало да се усилят минималните осигурителни приходи и да се усили фрапантно оптималният застрахователен приход. " Трябва да е най-малко 10 пъти минималната работна заплата. Ако съобразяваме с нивото на оптималната пенсия, би трябвало да е 8500 лева ", уточни Григорова.

Тя назова обаче това " лесните решения ". " Трудното решение е по какъв начин да се изсветли трудовия пазар и по какъв начин да се накарат работодателите да заплащат осигуровки, тъй като 58% от работещите го вършат или изцяло без контракти, или на контракти с ниски заплати, а останалото получават в плик ".

Тя разяснява още реакцията по настояването на синдикатите за второ увеличение на минималната работна заплата и възможна нова актуализация на бюджета. Според нея причините, че не може да се усилват 2 пъти в една година МРЗ, каквито посочи финансовият министър Асен Василев в кабинета " Петков ", са " несъстоятелни, откакто инфлацията продължава да се покачва ". А актуализация евентуално ще се наложи. ”Въпросът е дали ще има кой да я извърши, когато политическата обстановка е нестабилна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР