Опасността пред, която е изправена България след изборите се нарича

...
Опасността пред, която е изправена България след изборите се нарича
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Борисов предлага обединение около важните теми, другото е хаос

Опасността пред, която е изправена България след изборите се назовава безпорядък. Това съобщи Георги Харизанов, политически анализатор и изпълнителен шеф на телевизия "Европа ".

„ Най-голямата заплаха е безпорядък. Това е противоположното на това, което имаме досега, тъй като с всичките му недостатъци и кавги имаше някаква предвидимост. Хаос, който да изпрати сигнали надалеч оттатък границите на България, от който да сме пострадали в по-дългосрочен проект “, безапелационен е Харизанов, разяснявайки резултатите от вчерашните парламентарни избори.

За него едно е несъмнено: най-големият губещ от изборите са социалистите, които са изместени от второто място от партията на Слави Трифонов.

Резултатите от вота също по този начин демонстрират, че хората желаят смяна, означи политическия анализатор.

„ Хората желаят смяна. Не се отнасям скептично към смяната. Досегашните сътрудници на ГЕРБ не са част от политическия пейзаж, има нови играчи със съществени резултати. Три нови партия влизат в Народното събрание “, сподели Харизанов.

В същото време ГЕРБ остава първа политическа мощ.

„ С този резултат на партията на Борисов хората ни споделят, че не виждат кой различен би могъл да лидира политическия развой “, акцентира Харизанов. Той напомни, че е имало и случаи, когато спечелилият не е съставял държавно управление и сходен случай имахме у нас напълно наскоро.

Георги Харизанов не пояснява думите на премиера Борисов „ предлагаме специалисти “ като знак в посока на сформиране на експертен кабинет, каквито разбори имаше.

„ Тълкувам тези думи като предложение всеки да извади най-хубавите си експерти, да се обединят към значимите неща, които би трябвало да се свършат. Това е посланието на премиера, което съответствува и с посланието на предизборната акция на ГЕРБ. Всички министри и специалисти се трансфораха в политически лица. Те не се занимаваха с съперниците и съперниците, никого не са обидили и нагрубили. Може би това е била концепцията “, сподели анализаторът.

Според него зависи от доста неща дали апела на премиера ще бъде чут от останалите политически играчи. „ Никой няма да излезе и да каже: аз съм безконтролен и съм за безпорядък. Но доста от партиите са задължени пред техните електорати да не влизат в обединения и съдействия с ГЕРБ, тъй че задачата е комплицирана и от политиците ще зависи по какъв начин ще я решат “, съобщи той.

На въпрос дали чака скорошни нови избори, Харизанов отговори, че не обича прогнозите, само че към днешна дата нищо не е невероятно: „ Възможните сюжети са безчет “. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР