Опасността от лавини в планините е повишена, каза директорът на

...
Опасността от лавини в планините е повишена, каза директорът на
Коментари Харесай

Внимавайте в планините, има опасност от лавини

Опасността от лавини в планините е нараснала, сподели шефът на Планинската избавителна работа към БЧК Емил Нешев, предава Фокус.

 
Нешев добавя, че са разнообразни изискванията, при които се образуват лавините. При заплаха от лавина хората би трябвало да преценяват изискванията в планината и каква е лавинната заплаха. Той добавя, че общоприетата планинарска процедура изисква излизайки в планината да се направи инспекция на снежната непоклатимост.
 
„ Това се прави с по този начин наречените „ снежни профили “. Чрез тях можем да добием визия за това каква е в действителност стабилността на снежната завивка, до какъв брой тя постоянна, до какъв брой е нестабилна, и на база на тези познания да можем да създадем преценка, в действителност, да продължим или да спрем до тук и да се върнем “, споделя още Нешев. Най-важно е да бъде преценена ситуацията – до какъв брой тя е допустима за вдишване на риск. Той посочи, че постоянно има риск, изключително в такива условия, които има сега.

От Планинската избавителна работа предлагат да не се подхващат рисковани излизания, тъй като има време, в което снежната завивка търпи своята трансформация и би трябвало да се изчака стабилизирането й.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР