Опасността от глобална рецесия до голяма степен е предотвратена, но

...
Опасността от глобална рецесия до голяма степен е предотвратена, но
Коментари Харесай

Германия: Светът ще преодолее рецесията, но растежът е твърде слаб

Опасността от световна криза значително е предотвратена, само че растежът ще бъде слаб, споделиха източници от немското държавно управление, базирайки се на прогнозите на Международния валутен фонд, които ще бъдат оповестени по-късно във вторник, предава Ройтерс.

" Глобалната стопанска система пораства, само че не пораства доста динамично. На други места, като тук, въобще не пораства ", сподели един от източниците.

Поради това са нужни структурни промени, прибавиха те.

Пролетната среща на МВФ тази седмица във Вашингтон се организира в сложни времена, неотдавна изострени от иранската офанзива против Израел.

В рамките на срещата министрите на финансите и шефовете на централните банки от Г-20 ще проведат две срещи, всяка от които ще се концентрира върху една тематика.

В сряда вечерта те ще обсъдят финансирането на климатични планове, последвано от среща в четвъртък сутринта за подсилване на интернационалните банки за развиване.

Не се възнамерява официално съобщение, споделиха източниците.

Германският министър на финансите Кристиан Линднер и президентът на " Бундесбанк " Йоахим Нагел приканиха МВФ да се пренасочи към главните си задания в взаимна обява, оповестена в немския вестник Handelsblatt във вторник.

" Финансирането на стратегия за политика за развиване не е първичната задача на МВФ и по-скоро би трябвало да бъде оставено на институции като Световната банка ", пишат Линднер и Нагел преди пролетните срещи.
 Световната банка сигнализира за
Световната банка сигнализира за " историческо закъснение " на най-бедните народи

СБ приканва новите кредитори да не ги пренебрегват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР