Опасността от COVID-19 ни кара да настръхваме всеки ден. Но

...
Опасността от COVID-19 ни кара да настръхваме всеки ден. Но
Коментари Харесай

Изповедта на един син към неговата майка – лекар във ВМА: Мамо, гордея се с теб!

Опасността от COVID-19 ни кара да настръхваме всеки ден. Но в последните дни настръхваме и от нещо друго – солидарността и благодарността към медицинските екипи, които са на първа линия и се грижат за инфектираните.

Аплодисменти и цветя за хората в бели престилки валят всеки ден. Често обругавани във времето обратно, през днешния ден лекарите потвърдиха, че са на висотата на своята специалност.



Верни на Хипократовата клетва, дни и нощи те прекарват покрай своите пациенти... изпълнявайки своя дълг и в името на живота... Оставяйки на назад във времето семейство и родственици. Но усещат мощната поддръжка на най-любимите им същества.

Публикуваме без редакторска интервенция прочувственото изявление на един наследник, чиято майка е част от първия екип на ВМА, изправил се лице в лице с COVID-19:

„ Това е моята майка. Повечето хора я познават като доктор Гинка Делиева. В момента тя се изправя лице в лице против заплахата, наречена Коронавирус 19. Докато всички хора се запасяват и в това време с това пишат какви ли не нелепости по обществените мрежи - тя рискува живота на личното си семейство и другари. Няма избор, такава й е работата. Аз съм извънредно горделив с нея, тъй като тя с изключение на добър инфекционист, дръзвам да настоявам, че е един от най-хубавите детски експерти. /Тя е скромна, няма да си го каже/. Освен това, работи на две места 24/7, с цел да може да поддържа един, дано го назовем "среден стандарт " на живот. Но това е друга тематика. Въпреки, че се е отдала на това да избавя детски (и не само) животи, тя постоянно се е грижила и за своето семейство. Както е добър доктор, по този начин е и стопанка, брачна половинка и майка. И до момента в който е всичко това - тя не смъква усмивката от лицето си, даже и с този защитен костюм против този вирус. Горд съм с теб, мамо, и доста те обичам!”



А лекарите от катедрата по инфекциозни заболявания на ВМА благодарят на всички доброволци, които им оказват помощ в безсънните нощи.





Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР