Опасността, която предстои пред държавата, е отговорност на тези, които

...
Опасността, която предстои пред държавата, е отговорност на тези, които
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ“ и “Възраждане саботираха това България да има правителство


Опасността, която следва пред страната, е отговорност на тези, които не поддържаха България да има работещ парламент и държавно управление

Утре ще върнем мандата на президента Радев като несбъднат

„ Това, което се случи през днешния ден, сподели на българското общество кой от коя страна на разграничителната линия е - кои желаят да се борят с корупцията и кои желаят да я пазят. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски на конференция в Народното събрание.

По думите му последните седмици левицата е създала стратегия от трите партии, включващи предложенията на “Има подобен народ “, които да отразят това по какъв метод желаят да се развива България. „ В нея ясно беше записано избор за ръководител на КПКОНПИ – Бойко Рашков, приемане на Закона за антикорупцията и създалата се обстановка с ръководителя на КЕВР, а точно избор на ръководител в период до 12 август “, разясни той.

Според Свиленски заплахата, която следва пред страната от през днешния ден нататък, е отговорност на тези, които не поддържаха България да има работещ парламент и работещо държавно управление. „ Под напътствията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев дружно, парламентарните групи на “Има подобен народ “ и “Възраждане “, саботираха и извадиха от програмата на Народното събрание точно законодателната стратегия, препоръчана от парламентарната група на Българска социалистическа партия “, уточни социалистът.

„ Ясно стана на всички нас, а и на българските жители, че “Възраждане “ са патерица на ГЕРБ, а “Има подобен народ “ на Движение за права и свободи. Ясно стана, че от първия ден, в който “Има подобен народ “ обявиха предпочитание за диалози, всичко е било едно лицемерно държание и те в никакъв случай не са имали желание България да има държавно управление и работещо болшинство “, безапелационен е ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

„ В тази обстановка и съгласно решението на Националния ни съвет, на следващия ден ще върнем мандата на президента Радев като несбъднат “, съобщи Георги Свиленски и продължи: „ Отговорността за хвърлянето на страната в безвремие, без ръководител на КЕВР, без признати цени на топло и електрическа енергия, без лицензиране на операторите и всичко, което ни предизвестяват от КЕВР, остава в ръцете на тези, които през днешния ден саботираха това България да има държавно управление – ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Има подобен народ “ и “Възраждане “, уточни той.

Според Свиленски никой в тази страна не би трябвало да има подозрение по отношение на зависимостите сред тези четири партии. „ Никой не би трябвало да се съмнява и най-добре вижте гласуванията – там ясно се вижда кой с кого, по кое време и по какъв начин е дал своя вот - ГЕРБ с “Възраждане “, “Има подобен народ “ с Движение за права и свободи “, заключи социалистът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР