Опасност от слани има в петък и събота сутрин в

...
Опасност от слани има в петък и събота сутрин в
Коментари Харесай

Ветровито, хладно и променливо в следващите дни

Опасност от слани има в петък и събота заран в някои региони
В идващите дни ни чака динамично време. Макар и постепенно, температурите ще стартират да се покачват в края на седмицата.

До края на деня през днешния ден времето ще остане прохладно и относително хладно. Облачността ще бъде по-често забележителна, с по-съществени разкъсвания след обяд и над северните региони.

Краткотрайни превалявания от дъжд ще има тук-там в южната половина на страната и в планините. Там преваляванията над към 1500-1700  метра надморска височина ще бъдат от сняг. Привечер валежите и на юг ще стопират, с изключение на в югоизточните региони към Странджа.

Още до към среднощ валежите и над крайните югоизточни региони ще стопират и до сутринта над страната ще бъде без превалявания, с променлива облачност. В Дунавската низина вятърът от северозапад ще бъде до сдържан. Минималните температури ще са от към 1 до 6 градуса, тук-там по високите котловини е вероятен студ (температури малко под нулата).

През деня облачността ще се усили и ще бъде забележителна, с по-съществени понижения по поречието на Дунав. През Гърция, южно от страната ни ще минава средиземноморски циклон, който ще оказва въздействия основно на времето над южните ни региони. Там ще има валежи от дъжд, до момента в който на север ще бъде съвсем без превалявания. Вятърът над Източна България ще се ориентира от изток, до момента в който в западната половина на Дунавската низина ще остане северозападен, най-вече слаб. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса.

Над Европа остава по-хладно от нормалното, най-вече облачно, с валежи от дъжд. Малко по-топло ще бъде по Средиземноморието.

През нощта против събота над по-голямата част от страната, с изключение на крайните северозападни региони, ще бъде облачно. Дъжд ще превали тук-там към планините на юг и в Югоизточна България. В източната половина ще духа до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от към 4 градуса на запад до 11-12 по морския бряг. В Северозападна България са вероятни и по-ниски стойности и формиране на слана.

В събота облачността ще бъде по-често забележителна. Ще духа до сдържан вятър от изток и североизток. Слаб дъжд ще превали единствено на обособени места към планините и в крайните източни региони. Дневните температури ще бъдат от 13-14 до 19 градуса.

В неделя през страната ще премине циклонален ураган. Ще бъде най-вече облачно, от запад на изток ще завали дъжд, само че още след обяд от запад преваляванията ще стопират, най-късно в крайните източни региони през нощта против понеделник. Минималните температури ще са от 4 до 9, а дневните - от 15 до към 20 градуса. Ще има динамична промяна на посоката напразно, с прекосяването на циклона: изначало той ще бъде от изток, след това в неделния ден - от юг, краткотрайно мощен, а вечерта и през нощта против понеделник ще смени посоката си на западна и ще се усили, най-много в Дунавската низина.

В понеделник минималните температури ще са от към 4-5 на запад до десетина градуса по брега на морето, а дневните ще останат от към 15 до 20 градуса. В Дунавската низина ще духа сдържан и мощен западен вятър. Облачността ще бъде незначителна, най-вече междинна и висока, намаляваща до слънчево време.

Към средата на идната седмица последователното покачване на температурите ще продължи и тук-там в някои дни те ще приближават 25 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР