Опасно време: Мъглите се увеличават, въздуха е замърсен.През нощта срещу четвъртък

...
Опасно време: Мъглите се увеличават, въздуха е замърсен.През нощта срещу четвъртък
Коментари Харесай

Опасно време: Мъглите се увеличават, въздуха е замърсен

Опасно време: Мъглите се усилват, въздуха е нечист.

През нощта срещу  четвъртък облачността от запад ще се усили, само че ще е най-вече раздрана . След среднощ в равнините и котловинните полета ще има условия за мъгла или ниска слоеста облачност. В  Дунавската   низина  вятърът ще се усили до сдържан, най-вече безшумно ще се задържи в котловинните полета и  Тракия .

Очакваните минимални температури ще са сред минус 5°С и плюс 3°С, по-топло ще бъде по Черноморието – към 4-5°С.

През деня в четвъртък ще доминира раздрана облачност, която в доста региони ще намалее до слънчево време. Повече облаци ще има над  Западна  и  Източна България , където ще има условия за ниска инверсионна облачност. Ще духа слаб западен вятър.

Максималните температури ще се покачат и ще са сред 9°С-13°С. Малко по-ниски над  Западна  и  Източна България  – до 5-7°С.
Времето в София
През нощта срещу  четвъртък  ще доминира раздрана облачност. След среднощ и с условия за мъгли. Температурите ще се покачат, като минималните ще доближат до минус 1 °С. Ще духа слаб западен вятър. До обяд ще е най-вече облачно, с ниска инверсионна облачност. След обяд тя ще се раздра. Очакваните оптимални температури ще са сред 5-6°С.
Времето по планините 
През нощта срещу  четвъртък  ще доминира раздрана облачност. Ще духа сдържан западен вятър. През деня ще доминира слънчево време, само че в масивите от  Западна  и  Източна България  от запад ще стартира и нарастване на облачността. Ще бъде много топло.

Внимание! Поради по-топлото време и предстоящото снеготопене, рискът от вероятни лавини във Витоша, Рила и Пирин се усилва! 

Максималната температура на височина 1200 метра надморска височина ще е към плюс 8°С, на 2000 метра  – към минус 1°С.
Времето по Черноморието:
През нощта против четвъртък  ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще е с раздрана облачност. Ще духа сдържан западен вятър.

Максималните температури ще са с противоположен ход и ще са сред 10-12°С

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Прогноза за фини прахови частици:
Очакваме повишение на равнищата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са сред 100-200 мкг/м3 при норма към 50 мкг/м3.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР