Опасно време и днес. Жълт код за силен снеговалеж е

...
Опасно време и днес. Жълт код за силен снеговалеж е
Коментари Харесай

Зимата дойде: Жълт код за обилен сняг в 7 области, АПИ призова шофьорите да внимават

Опасно време и през днешния ден. Жълт код за мощен снеговалеж е разгласен в 7 области на Северна България. Ще се образува снежна завивка до 10 см, а в планинската част до 20 см. Жълт код за мощен вятър е в действие за 13 области в цялата западна и част от южна половина на страната. На места поривите напразно ще доближават скорост 20-24 m/s.

Облачно и мъгливо ще бъде в планините. На доста места ще вали сняг, с по-значителни количества в Стара планина, Странджа и тук-там в Рило-Родопска област. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максималните температури по високите върхове ще паднат до минус 17 - минус 18°.

Десетки машини почистват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите по републиканските пътища, оповестиха от АПИ. От организацията молят водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания. Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи – износени гуми, забавя пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника, припомнят експертите.

Областните пътни ръководства наблюдават прогнозите за времето и са в подготвеност да подхващат оптимално бързо нужните дейности за обработка на настилките, показват от АПИ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР