Опасно време днес. В неделя ще бъде ветровито, с умерен,

...
Опасно време днес. В неделя ще бъде ветровито, с умерен,
Коментари Харесай

Опасно време в половин България в неделя

Опасно време през днешния ден. В неделя ще бъде прохладно, с сдържан, в доста региони и мощен, запад-северозападен вятър. Жълт код за мощен вятър е разгласен за 14 области на страната, излиза наяве от прогнозата на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението е в действие за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Сливен, Габрово, Ловеч, София, Пазарджик, Пловдив.

Облачността ще е променлива, вечерта намаляваща до най-вече ясно време. Ще бъде съвсем без превалявания. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София – към 10°.

 

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че превалявания са малко евентуални. Привечер облачността ще се раздра и ще намалее. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между  8° и 12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще е прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи – и краткотрайно плевел, северозападен вятър. Облачността ще е най-вече забележителна, на обособени места със слаби снеговалежи, само че поради мощния вятър има условия за виелици и снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 2°.

В началото на новата седмица ще бъде доста прохладно и топло за началото на февруари, с променлива облачност, намаляваща и до най-вече слънчево. В понеделник вятърът в Северна и Източна България ще е мощен до плевел, във вторник ще отслабне, а по-късно денем ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, а оптималните в понеделник ще бъдат сред 15° и 20°, във вторник – с градус-два по-ниски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР