Опасно високи температури и днес. За цяла България е в

...
Опасно високи температури и днес. За цяла България е в
Коментари Харесай

Как да окажем първа помощ на човек, получил топлинен удар?

 Опасно високи температури и през днешния ден. За цяла България е в действие предизвестие за рискови жеги.  До 36 градуса регистрираха термометрите на няколко места у нас, а в София – 33 градуса. До 18 аса Спешна помощ са потърсили 35 души по отношение на топлото време.

Много наши фенове ни писаха, че не знаят по какъв начин да окажат първа помощ, в случай че станат очевидци на прилошаване. Потърсихме експертите, които ни демонстрираха какво би трябвало и не би трябвало да вършим в сериозната обстановка.

Малко преди най-горещите часове от деня, Анна се прибира с двете си деца, когато в центъра на Перник вижда мъж в безсъзнание.

" Дали от неведение или потрес, нищо не правеха, като се изключи че звъннаха на Бърза помощ. Първото, което направих, беше да го обливам с вода и действително индивидът стартира да се свестява “, описа Анна Стоянова.

От Спешната помощ поучават в такава обстановка първо да пренесем индивида на сянка.

" Под мишниците. Ако има колан или е мъж – в региона на таза и в региона на коленете “, сподели доктор Ивелина Рачева, доктор в ЦСМП-София.

Стегнатите облекла се разхлабват и махат, кожата се намокря щедро с вода.

" Ако е с прилепнали облекла, можем да ги разкопчаем, да проверим дали се надига гръдният панер. С вътрешната страна на ръката да проверим на носа дали има дишане. Слагате лявата ръка под главата на пациента и благодарение на сътрудниците обръщате индивида, като левият крайник е сгънат в коляното, а десният стои от горната страна “.

Спешните медици припомнят да не изпадаме в суматоха. След случилото се Анна към този момент има едно мислено.

В Перник през днешния ден термометрите демонстрираха 35 градуса. Лекарите поучават, с цел да избегнем топлинен удар, да не излизаме на открито в най-топлите часове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР