Опасно ветровито и необичайно хладно за периода беше времето и

...
Опасно ветровито и необичайно хладно за периода беше времето и
Коментари Харесай

Най-хладно днес беше в София и Драгоман

Опасно прохладно и извънредно хладно за интервала беше времето и през днешния ден - 86 км/ч доближиха поривите напразно в Бургас, а оптималната температура там беше едвам 23°. Най-хладно беше в София и Драгоман - 22°.

Още в околните часове вятърът краткотрайно ще отслабне и през нощта ще е до сдържан. В доста региони облачността ще намалее до незначителна. Сутринта ще бъде доста хладно с минимални температури м/у 10° и 16°, малко по-високи тук-там по Черноморието.

През втората половина на деня облачността ще е раздрана, в източните региони от страната – забележителна, само че вероятността за превалявания е дребна. Максималните температури едва ще се покачат и ще са сред 21° и 26°.

Североизточният вятър още веднъж ще се усили и ще е сдържан, в Югоизточна България краткотрайно мощен. Там, както и по Черноморието, остава в действие и предизвестие от първа степен – код жълто. На морския бряг ще доминира облачно време, с дребна възможност за валежи. Вятърът ще е сдържан, по южното крайбрежие краткотрайно мощен, от североизток. Максималните температури ще са към 23°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Ветровито ще бъде и в планините, където ще духа сдържан, краткотрайно мощен източен вятър. Облачността ще е променлива. В обособени региони е допустимо да превали. Максималните температури в курортите – от 8° на Алеко,12-13° в Пампорово и Боровец до 18° в Банско.

Слънчево време ще доминира на следващия ден в по-голямата част от Западна и Централна Европа, а също и в Беларус, Украйна и южните региони от Европейска Русия, до момента в който в северната половина ще бъде облачно, на доста места с превалявания. Предимно слънчево ще бъде в по-голямата част от Балканите, където последователното захлаждане ще продължи.

И в околните дни у нас ще се задържи прохладно и относително хладно с оптимални температури сред 20° и 25°. Облачността ще е най-вече забележителна, ще има и превалявания - в четвъртък основно в Южна България, а в петък - в източните региони от страната. Още в петък вятърът ще отслабне, в събота следва и едва стопляне, ще има и повече слънчеви часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР